Osvojile bronzu a nisu ni bile u finalu! (FOTO)

Autor:

Holanđanke oborile svetski rekord, a nisu uzele zlatnu medalju u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Čak nisu ni bile u finalu! Kako je sve to moguće?

Neverovatna dešavanja u ekipnom brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

Ženska štafeta Holandije (na 3.000 metara) oborila je svetski rekord, ali se kući vraća samo sa bronzanom medaljom. Ustvari, Holanđanke treba da su srećne što su uopšte osvojile medalju.

One su, zapravo, klizale u B finalu u kojem su ostvarile vreme od 4.03.371 minuta, brže od bilo koje štafete u A finalu.To je i novi svetski rekord!

Međutim, u međuvremenu su diskvalifikovane dve reprezentacije, pa je Holandija otišla na podijum kao trećeplasirana!

Poredak je bio ovakav: Južna Koreja - zlato, Kina je bila druga, a Italija treća. Međutim, nakon što su reprezentacije Kine i Kanade bile kažnjene, zbog opšteg sudaranja i haosa na ledu, Italiji je pripalo srebro, a srećnim Holanđankama bronzana medalja.

Tokom trke (27 krugova ukupno), vodila se velika borba između Korejanki, Kanađanki i Kineskinja. U jednom trenutku, takmičarka iz Južne Koreje se sudarila sa rivalkom iz Kanade, a onda je nastao pravi haos, poput domino efekta.

Korejanke su plakale od sreće, a Kineskinje od tuge. Ovo je već drugi put da im se dešava ista situacija na olimpijskim igrama. I 2006. godine u Torinu na ledu su osvojile medalju, ali im je ona, zbog prestupa, oduzeta.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE


Zanimljivo, od 1992. godine, od kada je ova disciplina uvedena u program zimskih olimpijskih igara, prvi put neće biti Kanađanki na pobedničkom podijumu!

Tagovi:

Ostale vijesti