• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plan je bio sjajan, Barsa nemoćna, a greška KOBNA!

Autor mondo.rs

Čelsi je bio spreman na sve, pa i zbunjenog Mesija sa loptom na polovini terena, nisu pali šampioni Engleske ni kad je Vilijan DVA puta pogađao stativu, ali kad je Kristensen pogodio Inijestu... na to Konteov tim nije imao odgovor.

Najopasniji su otpisani, prežaljeni, oterani i osporavani.

Upravo to je ove sezone i dalje zvanični šampion Engleske, Antonio Konte, kojem su umesto pojačanja ove zime "dovodili" naslednika.

A namazani Italijan znao je da će sve moći da se okrene u njegovu korist u 180 minuta fudbala sa ponovo moćnom Barselonom. I bio je spreman. Gledao je, studirao, zapažao i odlučio da prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona počne bez pravog napadača u nameri da 4-4-2 formaciju Ernestea Valverdea rasformira na sitne komade.

Ove večeri pričali bismo o briljantnoj taktičkoj pobedi čoveka koji dejure i defakto vodi slabiji od dva tima da je svaki od 11 igrača Čelsija na bučnom "Bridžu" sproveo zamisli menadžera do poslednjeg zvižduka sudije Cunajeta Čakira.

Jedan je popustio pod presingom Katalonaca.



Dade ga Mesi i Česliju...

Već smo pisali o tome da Mesi (do večeras, očigledno) nijednom u osam susreta nije zatresao mrežu Čelsija, šire posmatrano ovaj majstor fudbala nalazio u seriji od pet mečeva pred dolazak u London u kojima se nije upisao u strelce, a Konte je bio spreman da produži taj niz tako što je pravio "živi zid" na sredini terena i tražio da Argentinac igra na bokove ka Đordiju Albi i Serđu Robertu. Odatle, Barselona nije mogla ni da pripreti domaćinu, međutim... Kada Andresu Inijesti dodate loptu u svom šesnaestercu, onda je pogodak najmanje što možete da očekujete.

Andreas Kristensen dodao je loptu do večnog skoro pa imenjaka, Inijeste, ovaj hladnokrvno pogledao ko je još tu pred istim golom koji je pogodio u 92. minutu ONE Ovrebove utakmice od pre devet godina (ko bi rekao da ima toliko), dodao do Lionela Mesija, a omaleni Argentinac rutinski savladao Tiboa Kurtou iz prve, jedine i poslednje šanse na utakmici.

Ne njegove, celog tima: Čelsi - Barselona 1:1 (0:0)!

Katastrofa za domaćina...

(sve prilike, stative, crveni karton i golove možete pronaći u "iz minuta u minut" sekciji izveštaja)

Čelsi: Kurtoa - Aspilikueta, Kristensen, Rudiger - Mozes, Fabregas (od 84. Drinkvoter), Kante, Alonso - Vilijan, Pedro (od 83. Morata), Azar.

Barselona: Ter Štegen - Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Rakitić, Buskets, Paulinjo (od 62. Vidal), Inijesta (od 92. Gomeš) - Mesi, L. Suarez.

A, u Minhenu, ipak, iznad očekivanja.


"PETARDA" BAJERNA i "NULA" BEŠIKTAŠA!

Početak utakmice nije obećavao goleadu u mreži gostiju, međutim, opravdano isključenje Domagoja Vide dovelo je do toga da na "Alijanc areni" gledamo igru mačke (Bajerna) i miša (Bešiktaša).

Bajern - Bešiktaš 5:0 (1:0)!

Minhenska mašinerija je mlela i samlela turskog prvaka. Hrvat je isključen u 16, Vagner Lav promašio veliku šansu u 19. minutu i to je od Turaka bilo sve u Nemačkoj. Vrlo malo od skupog i u prvoj fazi Lige šampiona izuzetno konkretnog i kvalitetnog tima.

Sve ostalo što smo videli za 90 minuta u Minhenu bilo je u režiji Hajnkensove "kaznene ekspedicije". Ređale su se šanse i "padali" golovi - redom Tomas Miler u 43, Kingsli Koman u 53, pa opet Miler u 66. i za kraj dva komada Roberta Levandovskog u 79. i 87. minutu.

Opasnih napada, prilika i stativa bilo je za još najmanje pet komada.


Bajern: Ulrajh - Kimih, Boateng, Humels, Alaba - Martinez, Vidal (od 83. Toliso), Rodrigez (od 44. Roben) - Miler, Koman (od 81. Riberi), Levandovski.

Bešiktaš: Fabrisio - Adrijano, Pepe, Vida, Erkin (od 69. Gonul) - Hatčinson, Medel (od 85. Arslan) - Kvarežma, Taliska, Babel - Lav (od 57. Tošić).



IZ MINUTA U MINUT:

90+3 - KRAJ!

88 - PETARDA!

Asistencija Milera i gol Levandovskog pored potpuno razbijenog Bešiktaša!

83 - Konte menja, ulazi Morata umesto Pedra.

79 - I LEVANDOVSKI JE STRELAC!

Pitanje četvrtfinaliste iz ovog dvomeča, sudeći po svemu viđenom u Minhenu i na kraju po trenutnom rezultatu, je rešeno. Humels je zategao iz daljine, Fabrisio odbranio, ali samo kratko odbio loptu na koju je natrčao sjajni strelac i matirao golmana Bešiktaša.


75 - ŠTA JE URADIO KRISTENSEN!?

Čelsi je igrao sjajan meč, i Barselona i Mesi delovali su 75 minuta poptuno bezopasno, njihova 4-4-2 formacija "rasformirana" je pokretljivom odbranom engleskog tima koji je terao "desetku" Barse da igra konstantno na bokove, a odatle nije bilo opasnih centaršuteva... i onda - ŠOK!

Barselona je prišla visoko, postavila zonski presing, Kristijansen popusti pod pritiskom i uradio ono što igrače uče već u pionirima da se ne radi, odigrao je "paralelu" sa levog beka ka šesnaestercu, lopta je išla nekoliko metara od Aspilikuete koji je pokušao klizećim startom da uradi nešto, ali nije mogao - Inijesta je bio na mestu, primio je "asistenciju", pogledao, video Mesija samog na "kapici" i nakon što je Argentinac pružio jednu od najlošijih partija ove sezone - rutinski je savladao Kurtou i ućutkao "Bridž".



66 - BAJERN NEĆE STATI!

Sada je već 3:0, strelac je opet... Miler. Defanzivna Gunešova izmena nije dala rezultat. Roben je samo spustio loptu na desnom krilu za Kimiha, koji je gađao Milera na prvoj, a ovaj iskusno skrenuo loptu u mrežu na "prvoj stativi". Turcima se smeši katastrofa, jer Bavarci ne staju.

63 - TREĆA SREĆA, VODI ČELSI!

Dva puta gađao je Vilijan u okvir gola, nije bilo realno da se to dogodi i treći put - Čelsi se nije odlučio za centaršut iz kornera, Azar je prihvatio loptu, prišao ivici šesnaesterca i u akciji koja je itekako ličila na uigranu i pripremljenu pronašao Vilijana na oko 20 metara od Ter Štegena, a šta tek reći za udarac omalenog Brazilca? Kroz "šumu nogu" igrača dva tima, ovaj nedovoljno hvaljeni fudbaler plasirao je loptu po mreži, u bliži ugao - galama na "Bridžu"!

Majstorija...



57 - Guneš je namirisao katastrofu, tako da je uveo nedovoljno oporavljenog Tošića umesto jedinog napadača na terenu, Lava.

53 - BAJERN NASTAVLJA - 2:0!

Kimih - Levandovski - Miler - Levandovski - KOMAN! Napad Bajerna tekao je po desnoj strani, lopta je išla od noge, usledio je pas u mali prostor od strelca prvog gola za Levandovskog, zatim povratna lopta Poljaka u "srce" šesnaesterca i realizacija Francuza.

Prelepo!



50 - STATIVA I U MINHENU!

Levandovski je pogodio okvir gola iz slobodnog udarca dosuđenog na ivici kaznenog prostora. Ostaje 1:0.


46 - Bez izmena na sve četiri strane nastavljene su utakmice posle kojih će se u sredu sastati Sevilja - Mančester Junajted i Šahtjor - Roma.

45+1 - POLUVREMENA

Pauza u Londonu, pauza u Minhenu. Više su joj se obradovali igrači Barselone i Bešiktaša. Čelsi je prepustio inicijativu gostima, znajući da će oni svakako insistirati na posedu, ali je za sada Konte uspeo u nameri da igrom bez klasičnih napadača stvori paniku u odbrani Katalonaca jer nijedan od defanzivaca u Valverdeovom timu nije za sada mogao ni da nasluti gde će biti Pedro, gde Vilijan, gde Azar... kao osice su menjali mesta, dva puta pogađali okvir gola i još nekoliko puta bili opasni po Ter Štegena. U Nemačkoj, Bešiktaš je rano ostao sa desetoricom, momentalno propustio veliku šansu i onda maltene "čekao" da Bajern povede.

44 - Hajnkes menja, prinundno. Roben je ušao umesto Rodrigeza, koga je sredinom prvog dela Miler snažno pogodio loptom u glavu. Očigledno da se Kolumbijac nije oporavio od udarca.

43 - MILER, BAJERN VODI!

Bajern vodi, strelac je Miler! Koman je fantastišno prošao po levoj strani, skoro do gol-aut linije, zatim po zemlji ubacio loptu u sredinu do Alabe, a ovaj je odmah prosledio ka strelcu. Miler je bio na ivici peterca, ali ne i u ofsajdu, jer je posle prodora Komana najbliši golu ostao Adrijano. Rutinski je završio lep napad Bavaraca.



42 - AZAR!

Ter Štegen oseća se kao na strelištu. Vilijan je drmao okvir njegovog gola, a Azar možda i povredio nekog iz prvih redova iza Nemca. Jako je šutirao, ali neprecizno... malo preko prečke.

41 - STATIVA OPET!

Uffff... Koliko sreće nema Vilijan. Opet su ga ostavili samog na rubu šesnaestrca, ovog puta gađao je u Ter Štegenovu desnu stranu, ponovo savladao Nemca, ali... ponovo pogodio stativu!?

Konte ne veruje...



39 - Barselona je tražila penal posle kornera i povlačenja između Rudigera i Pikea, ali je Čakir samo odmahnuo rukom...

33 - STATIVA!

Zvonilo je dugo na "Bridžu" - raspoloženi Vilijan "nategao" je sa 25 metara, savladao Ter Štegena, ali pogodio njegovu levu stativu!



30 - VELIKA PRILIKA ZA BAJERN!

Tačno posle pola sata igre Bajern je bio najbliži vođstvu. Rodrigez je s leve strane uputio idealan centaršut, Humels je glavom poslao loptu pod prečku, a Fabrisio je izbio u korner. Imao je i sreće turski tim, jer je lopta išla pravo u golmana.


17 - ŠANSA ZA BEŠIKTAŠ!

Čim su ostali sa igračem manje, Turci su zapretili - i to kako! Vagner Lav, bivši napadač CSKA bio je potpuno sam, mogao je i da sačeka, povuče još malo ka golu, ali je bio brzoplet... Šutirao je sa 16 metara visko preko prečke!

16 - CRVENI KARTON!

Zaradio ga je hrvatski reprezentativac, Vida! Debi u Evropi u dresu novog kluba Hrvat neće pamtiti po dobrom. Hatčinson je pogrešio, napamet odigrao unazad kratak pas prema Vidi, Levandovski je prvi stigao do lopte, a Vidi nije preostalo ništa drugo nego da nepropisno na ivici šesnaesterca zaustavi Poljaka.

I pre ovoga, s
vaki prilazak Hajnkesovog tima kaznenom prostoru Bešiktaša "mirisao je" na gol.



16 - Barsa, prva šansa! Mesi je, okružen trojicom, video da je Paulinjo sam (mada je verovatno bio jedini igrač na terenu koji je to primetio), centrirao, pogodio Brazilca u "čelo", ali ovaj glavom nije bio precizan... Minimalan prostor potreban je Argentincu da stvori šansu.

10 - Paklena tri minuta Bajerna - od sedmog do desetog!

Visoka postavka crno-belih jasno nam je dala do znanja da Turci nisu došli u Nemačku da se brane. Ali, takav način igre protiv moćnog Bajerna često može da bude i koban. Prvo je Miler imao dobru šansu, pa Koman, čiji je udarac iz daljine odbranio Fabrisio.

Ni tu nije prestala opasnost po gol Bešiktaša. Arturo Vidal je posle "slobodnjaka" pokušao glavom i nije mu mnogo falilo. Odbranio se Bešiktaš... za sada.


9 - Opet uzdasi na "Bridžu". Probao je Ridiger posle kornera sa leve strane, ali je Umtiti izbacio iz ravnoteže Ridigera iz balansa i osujetio ga u nameri da glavom pošalje ozbiljan udarac.

6 - Prvo uzbuđenje u Minhenu! Bešiktaš je u prvih pet minuta čuvao loptu i igrao na polovini Bajerna, ali nije uspeo da stvori priliku. Bavarci su u šestom minutu ušli u kazneni prostor turskog tima i odmah ozbiljno pripretili - Miler je visoko skočio i glavom poslao loptu pored stative!

5 - Prvi preti Čelsi! Tukao je Azar levom sa 17-18 metara, preko gola...

1 - POČELO JE I U ENGLESKOJ I U NEMAČKOJ!

20:43 - Čelsi - Barselona, nagledali smo se tih utakmica u Ligi šampiona. Evo podsećanja na svaku.

20:42 - Upravo je ponašanje navijača razlog zbog kog je Bešiktaš vratio ulaznice Bajernu.

20:41 - Teško da ćemo naći većeg baksuza od ovog navijača Bešiktaša.

20:40 - Malo šta Mesi ne može u fudbalu, ali do sada nije dao gol Čelsiju.

20:39 - Menadžer Fulama, Jokanović, analizirao je i Čelsi i Barselonu. Veoma zanimljive opservacije za bolje praćenje utakmice.

Rezultati osmine finala:

utorak

Bajern Minhen - Bešiktaš 5:0 (1:0)
/Miler 43, 66, Koman 53, Levandovski 79, 88/

Čelsi - Barselona 1:1 (0:0)
/Vilijan 63 - Mesi 75/

sreda

Sevilja - Mančester Junajted (20.45)
Šahtjor - Roma (20.45)

odigrano prošle nedelje

Juventus - Totenhem 2:2 (2:1)
/Iguain 2, pen 9 - Kejn 35, Eriksen 75/

Bazel - Mančester Siti 0:4 (0:3)
/Gindogan 14, 53, Silva 18, Aguero 23/

Porto - Liverpul 0:5 (0:2)
/Mane 25, 53, 85, Salah 29, Firmino 69/

Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1 (1:1)
/Ronaldo pen 45, 83, Marselo 86 - Ravio 33/

Revanši su 6, 7, 13. i 14. marta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC