• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSBIH uputio žalbu EHF-u sa novim dokazima

Autor mondo.ba

Rukometni savez BiH uputio žalbu Rukometnom sudu EHF pozivajući s ena najnovije informacije o slučaju "Nuić".

Borba za nastavak baraža u kojem bi BiH igrala protiv Norveške se nastavlja, jer je RSBiH uputio žalbu  na odluku da se meč između BiH i Švajcarske registruje službenim rezultatom 10:0 zbog toga što reprezentativac Tomislav Nuić nije bio u zapisniku.

"Imamo nove detalje u cijeloj priči. Pojavio se screenshot sa livetickera EHF-a, na kojem se jasno vidi da je 13. januara ujutru Tomislav Nuić bio u zapisniku za utakmicu. Nešto očito nije u redu. Želimo pojašnjenje kako se Nuić naprasno izgubio sa spiska. Je li propust u sistemu EHF-a ili kod delegata utakmice, ali očekujem da EHF prizna grešku i dozvoli nam da igramo zasluženi baraž sa Norvežanima", rekao je predsjednik RSBIH Amir Zahirović za "Nezavisne novine".

Iz RS BiH u svrhu žalbe izvršena je i uplata od 1.000 evra. Predsjednik RS BiH tvrdi da je sročena od strane pravnih eksperata, a uz konsultaciju sa dobrim poznavaocima prilika u ovakvim slučajevima.

"Poslije svega i do dokaza do kojih smo došli zahvaljujući i našim prijateljima širom Evrope očekujem da naša žalba bude uvažena. Konsultovali smo se sa ljudima koji su uticajni u svijetu rukometa, ali ne bih govorio o imenima. Činjenica je da u cijelom slučaju ima kontradiktornosti. Rukometni sud EHF-a se poziva na propozicije takmičenja, a prema njima je delegat bio dužan upisati u zapisnik Nuića, a ne isključiti ga iz igre", rekao je Zahirović i dodao:

"Umjereni sam optimista. Kažem - umjereni jer znam kako su se stvari do sada odvijale pa sam zato u neku ruku i skeptičan. Međutim, nadam se zaista da ćemo u ovoj žalbi mi pobijediti, kao što smo to učinili zasluženo i na terenu".

O žalbi RS BiH vjerovatno će odlučivati Žalbeni sud EHF-a, dok je prethodnu odluku o dodjeli pobjede Švajcarcima donio Rukometni sud evropske organizacije.

Švajcarci su se žalili nakon poraza u Tuzli jer reprezentativac BiH Tomislav Nuić nije bio uvršten u zapisnik meča iako je nastupio i postigao pogodak, nakon čega su ga sudije isključile iz igre.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ŽALBA ĆE BITI ODBIJENA JOŠ BIH TREBA KAZNITI VIŠEGODIŠNJIM NEIGRANJEM U EVROPI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC