I Samsung u problemu zbog slabe iPhone X prodaje

Autor:

Niko nije očekivao da iPhone X ne ispuni očekivanja, pa i Samsung mora da smanji proizvodnju i rasproda svoje OLED panele, koje pravi za taj telefon.

0
A- A A+
iPhone X Tesla Caviar smartfon Foto: Promo / Caviar

Slaba potražnja za iPhone X pametnim telefonom šteti i Samsung OLED biznisu, objavila je GSMArena i navela da je južnokorejski gigant sad u potrazi za novim kupcima OLED komponenti. Prema proceni Nikkei dnevnika, Samsung će morati da „sreže“ proizvodnju iPhone X OLED panela za oko 20 miliona komada.

Ove procene odnose se samo na period proizvodnje od januara do kraja marta, što znači da bi uskoro moglo da dođe do novog smanjivanja proizvodnje i mogućih novih problema za Samsung kompaniju. Zbog toga se Samsung okreće kineskim i drugim azijskim proizvođačima telefona, kako bi održala OLED biznis zdravim.

Tokom 2017. godine Samsung je uložio gotovo 13 milijardi dolara u razvoj OLED proizvodnje i izgradio nova proizvodna postrojenja, kako bi obezbedio dovoljne količine ekrana za iPhone X. Tome je prethodila najava „buma“ prodaje tog uređaja, koja se, očigledno nije dogodila. Rane prognoze za 2018. godinu navele su rekordno visok profit Samsung OLED biznisa, ali je sad to dovedeno u pitanje, zaključuje pomenuti sajt.

Ostale vijesti