• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žalbeni sud EHF-a otvorio postupak na žalbu RS BiH

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Evropska rukometna federacija (EHF) potvrdila je da je stigla žalba Rukometnog saveza BiH na odluku Rukometnog suda EHF-a u slučaju igrača Tomislava Nuića.

U saopštenju se dodaje da je Markus Plazer, predsjednik Žalbenog suda EHF-a na osnovu primljenih dokumenata potvrdio da je žalba prihvaćena i otvorio postupak, javila je agencija "Anadolija".

Podsjetimo, Rukometni sud EHF-a 16. februara objavio je odluku kako je usvojena žalba Rukometnog saveza Švajcarske na kvalifikacionu utakmicu protiv BiH, koja je igrana 13. januara 2018. godine u Tuzli i u kojoj je bh. tim slavio sa 21:15, te na taj način osvojio prvo mjesto u Grupi “6“ i plasirao se u baraž za Mundijal.


Ali, Rukometni sud EHF-a utvrdio je da je na utakmici igrao Tomislav Nuić, rukometaš BiH koji nije bio u zvaničnom zapisniku za utakmicu, te susret registrovao rezultatom 10:0, što znači da će u baražu sa Norveškom igrati Švajcarska. RS BiH je ostavljeno da se do 21. februara ima pravo žaliti na ovakvu odluku, što su iz bh. kuće rukometa i učinili u zadatom roku.

U obrazloženju odluke Rukometni sud EHF-a naveo je da je za činjenicu da je nastupao igrač koji nije bio u zapisniku utakmice, odgovoran službeni predstavnik rukometne reprezentacije BiH. No, iz RS BiH ističu da je do greške došlo zbog niza nesretnih okolnosti, kao i propusta delegata Darka Repenšeka, koji je na tehničkom sastanku jutro pred utakmicu u sistem EHF-a unio svih 16 prijavljenih igrača, a zatim Nuića nije bilo u isprintanom zapisniku na utakmici. U bh. kući rukometa uz dokumentaciju koji su priložili prilikom žalbe dostavili su i screenshot sa livetickear EHF-a na kojem se vidi da je Nuić u jutarnjim satima 13. januara bio među igračima u zapisniku.

O sudbini bh. rukometaša ovoga puta odlučivaće Žalbena komisija EHF-a u sastavu: predsjednik Markus Plazer, potpredsjednik Jens Bertel Rasmusen, te članovi: Nikolae Vizitiu, Robert Čaplicki, Maksim Gulevič, Roland Šnajder, Milan Petronijević, Janka Stasova i Ketevan Koberidze.

Tačan datum donošenja odluke iz EHF-a nisu objavili, ali se pretpostavlja da će Žalbenom sudu trebati mnogo manje vremena nego Rukometnom, koji je odluku saopštio tek mjesec dana nakon što su Švajcarci uložili protest.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC