• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović kapiten u petak, Raduljica u nedelju

Autor mondo.rs

Selektor Đorđević odredio je dvojicu kapitena za nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i otkrio da ni Marinković neće igrati u Frankfurtu i Beču. Iz taktičkih razloga.

 Simonović kapiten u petak, Raduljica u nedelju Izvor: MN PRESS

Marko Simonović biće kapiten u petak u Frankfurtu, a Miroslav Raduljica u nedelju u Beču.

Selektora košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, odlučio je da podeli ovu čast i obavezu na dvojicu najiskusnijih u desetkovanom timu "orlova" iz kojeg je uoči nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine u Kini otpao još jedan igrač.

Ali, iz taktičkih razloga. Reč je o Vanji Marinkoviću, koji neće putovati sa ekipom kako bi selektor na treninzima imao veći izbor plejmejkera a sve iz predistrožnosti kako bi se umanjili negativni efekti izostanka povređenog lidera tima i startnog plejmejkera, Stefana Jovića.

"Nismo imali većih pehova, osim malog problema sa leđima Ilije Djokovića i povrede Jovića na utakmici finala Kupa koja me je navela da ne vodim Vanju Marinkovića. Jović je juče bio na magnetnoj rezonanca, ima otok na stopali, otežano hoda", izjavio je Đorđević.

Plejmejker Bajerna i jedan od najvažnijih igrača ekipe osuđena na borbu bez igrača iz NBA i Evrolige, Jović, doživeo je povredu u finalu Kupa sa Albom zbog koje nije bio u prilici da vodi igru Srbije u mečevima sa Nemačkom (petak, 19.30) i Austrijom (nedelja, 20.20).

"Od 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti na poj poziciji jedan, moram da imam dva ili tri igrača. Odluku kojih 12 će igrati doneću sutra kasnije tokom dana. Videćemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji tri u igri Nemačke", rekao je selektor Srbije ovog četvrtka u "Kući košarke" u Beogradu.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Grupa G

Parovi 3. i 4. kola:

23. februar: Nemačka – Srbija (19.30), Austrija – Gruzija (18.00)
25. februar: Gruzija – Nemačka (19.00), Austrija – Srbija (20.20)

Tabela:

1. Nemačka 2–0 (+50) 4
2. Srbija 2–0 (+39) 4
3. Gruzija 0–2 (–27) 2
4. Austrija 0–2 (–62) 2

*napomena: u narednu fazu kvalifikacija plasiraće se tri ekipe iz svake grupe.

Raspored do kraja prve faze:

29. jun: Gruzija – Srbija, Nemačka – Austrija
2. jul: Srbija – Nemačka, Gruzija – Austrija

Rezultati 1. i 2. kola:

24. novembar: Nemačka – Gruzija 79:70, Srbija – Austrija 85:64
27. novembar: Srbija – Gruzija 105:87, Austrija – Nemačka 49:90

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović


Srpski kvartet iz Bajerna trebalo je da bude oslonac u tekućim kvalifikacijama nakon što je izostala i poslednja mogućnost da dođe do dogovora između Evrolige i FIBA oko usklađivanja kalendara takmičenja, ali je selektor Đorđević ostao jedini naš "bavarac" na raspolaganju za februarsku akciju. Nakon što je Vladimir Lučić morao na operaciju od koje se i dalje nije potpuno oporavio, a kapiten tima Milan Mačvan doživeo tešku povredu zbog koje ga dugo neće biti na parketu, i Jović je povredio zglob pokušavajući da stigne jednu loptu koja je izlazila u aut.

Jovićev izostanak otvorio je konkurs za startera na poziciji plejmejkera, međutim i tu se dogodio jedna mala neprijatnost koja – nadamo se – neće imati posledica na tok dve važne utakmice nakon novembarskih pobeda u "Pioniru" nad Austrijom i Gruzijom.

"Trenirali smo u dobrom ritmu, nije bilo fizičkih problema, osim malo što je Ilija Đoković juče na prvom treningu nezgodno doskočio i na kraju imao mali problem s leđima. Posle podne je odradio trening problema", rekao je Đorđević i dodao da je ekipa radila sa dosta energije i entuzijazma, ali i zavidnom dozom koncentracije uprkos tempu od dva treninga dnevno počev od okupljanja u ponedeljak.

"Očekuje nas duel sa selekcijom Nemačke, koja poseduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma i novim trenerom. Odigrali su dve jako dobre utakmice i pobedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, jer je cela arena rasprodata. Siguran sam da će biti i naših navijača... Ovo je najvažnija utakmica u kvalifikacijama", rekao je Đorđević pred let u Frankfurt.

Selektor je dodao da su se novi igrači, Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.

"Jako je teško dati ocenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni. Motivisani su. Na svima nama, ali i vama je da ih što pre uvedemo u sistem i da se u ekipi osećaju kao starosedeoci. Sigurno su tu i uloge starijih igrača, za koje mislim da će ga najbolje uvesti", rekao je Đorđević.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC