Hit dana: Editors - Hallelujah (So Low)

Autor:

Današnji hit dana mondo.ba portala je novi singl benda Editors pod nazivom "Hallelujah (So Low)".

0
A- A A+

Popularni britanski indie rock bend Editors objavio je drugi singl sa predstojećeg albuma „Violence“ koji će biti objavljen 9. marta za izdavačku kuću PIAS.

Poslušajte:

Izvor: YouTube/Editors

Spot za pjesmu „Hallelujah (So Low)“ je, kao i većinu ranijih radova benda Editors, režirao proslavljeni režiser i fotograf Rahi Rezvani. Kadrovi u spotu su nestabilni i odlikuje ih igra tame i svjetlosti što stvara svojevrsnu simbiozu sa tekstom pjesme. Samu muziku čine akustična gitara, električna gitara i elektronske dionice u maniru industrial muzike što je kombinacija sa kojom Editors imaju pređašnjeg iskustva.

„Tekst za pjesmu sam napisao u povratku iz Grčke gdje sam posjetio izbegličke kampove. Kao što bi moglo da se pretpostavi, ovaj put me je pokrenuo na razmišljanje budući da sam bio dirnut prizorom gdje ljudi žive u nemaštini isključivo od donacija drugih ljudi. Muzika za pjesmu je većinom ranije napisana i svi smo znali da čekamo neki poseban tekst“, izjavio je Tom Smith, frontmen benda Editors.

Album „Violence“ predstavlja šesto studijsko izdanje benda Editors. Izvršni producent albuma je Leo Abrahams, koji je poznat po saradnji sa bendom Florence & The Machine, dok su u produkciji, miksu i masteringu asistirali John Power, Cenzo Townshend i Alan Moulder. 

Tagovi:

Ostale vijesti