RUKOMETNI SKANDAL: "Selektor je bio pijan!"

Autor:

Medijima dostavljeno saopštenje za koje se tvrdi da su ga potpisali rukometni reprezentativci Srbije - njih 18, a u kojem se odbacuju sve tvrdnje i optužbe selektora Jovice Cvetkovića. A onda... uzvraćen udarac!

RUKOMETNI SKANDAL: "Selektor je bio pijan!" Foto: MN Press

Rukometni sport u Srbiji ionako je na niskim granama, a najnovija skandalozna dešavanja, teške reči i optužbe, ukazuju na to da ovaj sport dugo neće uspeti da se oporavi. Nažalost...

Sve je počelo od optužbe selektora Jovice Cvetkovića na račun pojedinih igrača za koje je rekao da su "bili pijani u hotelu" tokom Evropskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

Usledio je brzi odgovor. Medijima je danas dostavljeno saopštenje za koje se tvrdi da su ga potpisali rukometni reprezentativci Srbije - njih 18, a u kojem se odbacuju sve tvrdnje i optužbe selektora Jovice Cvetkovića. Saopštenje je poslato sa mejla koje u sebi sadrži igrači (mejl adresa poznata redakciji MONDA).

Ostaje, međutim, pitanje zašto igrači ne izađu imenima i prezimenima i sve ovo saopšte, ako stoje iza svega što su napisali. A napisali su svašta...

Cvetkoviću su u saopštenju, ispred imena i prezimena, funkciju selektora stavili pod znake navoda, a glavna optužba na njegov račun jeste da je "pušio usred dvorane" i da je samo za račun za alkohol u hotelu platio 1.200 evra!!!

Igrači, odnosno potpisnici saopštenja, tvrde i da je Cvetković pijan vodio utakmicu protiv Belorusije, a potvrđena je i informacija o fizičkom sukobu sa potpredsednikom Rukometnog saveza Draganom Škrbićem tokom Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.


"Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta, protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stub srama, 'zahvaljujući' 'selektoru' Jovici Cvetkoviću, koji je izneo niz neistina na naš račun. Sada je došlo vreme da i mi progovorimo. 
Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka reč izrecena od stane Cvetkovića notorna laž", pišu rukometaši u saopštenju i nastavljaju:

"
Da krenemo od osnovog, informisanosti! Zar je moguće da selektor jedne zemlje ne zna u kom klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je selektor pitao kapitena Žarka Šešuma kako je u Levenu, neznajući, naravno, da je on već četiri godine u Gepingenu! Zar je moguće da selektor postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću: 'Gde si sad mali', aludirajući na klub u kojem igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da selektor ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?
 Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača".

Rukometni reprezentativci tvrde da Cvetković "nije bio na 86% treninga"!

"A i kad jeste pušio je u sali gde se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novina.
 Nijednom tokom Evropskog prvenstva selektor nije putovao sa ekipom autobusom, vec privatnim kolima. Nije se znalo kad su doručak ili večcera, kad se kreće iz hotela... 
Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 evra samo za alkohol! Onda i ne čudi što je selektor svako veče bio u alkoholisanom stanju".

U saopštenju, za koje se, ponavljamo, tvrdi da iza njega stoje igrači, piše i da je Cvetković u alkoholisanom stanju, dakle pijan, vodio meč protiv Belorusije?! A potvrđena je i informacija o fitzičkom sukobu sa potpredsednikom Rukometnog saveza Srbije Draganom Škrbićem.

"Pod dejstvom alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti. U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Niko od nas nije išao na izlet, nego na Evropsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvek, bori za svoju zemlju.
 Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobeđujemo i kad gubimo mora da zna istinu! Mi prihvatamo naše greške, ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo, pobedu slavimo, poraze priznajemo. Sportski pozdrav - reprezentativci Srbije!".

Tagovi:

Ostale vijesti