• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ANGT 2018: Ko će iz Železnika u Arenu?

Autor mondo.rs

Crvena zvezda će od petka do nedelje biti domaćin kvalifikacionog turnira Evrolige za juniore. Od srpskih timova učestvuju još Mega i Partizan.

 ANGT 2018: Ko će iz Železnika u Arenu? Izvor: MN PRESS

Utakmicom Crvene zvezde i Sarajevo Spars u petak u 10 časova počinje četvrti kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore, takmičenja koje se zvanično zove "Adidas next generation tournament" (ANGT).

Osam ekipa boriće se za titulu, koja garantuje nastup na Fajnal ejtu u Beogradu, paralelno sa održavanjem seniorskog Fajnal fora (18-20. maja).

U grupi A su Zvezda, Spars, Venecija i Efes, dok su Mega, Partizan, GBA Prag i Cibona u grupi B.

Mečevi grupne faze igraće se u petak i subotu, a utakmice za sedmo, peto, treće i prvo mesto u nedelju - sve u dvorani u Železniku.

Zvezda je "na papiru" favorit turnira, kao njegov domaćin, ali i sedmostruki uzastopni pobednik! Međutim, Mega je nedavnim trijumfom u ABA ligi, kada je u finalu u Laktašima pobedila upravo crveno-bele (82:60), pokazala da ima kvalitet da prekine taj niz.

Trener Zvezdinih juniora naveo je na konferenciji za novinare da će njegova ekipa i na "ANGT 2018" nastupiti sa igračima rođenim 2000. i 2001, dok je Mega u Laktašima imala u sastavu trojicu članova seniorskog tima, rođenih 1999.

"Koncept kluba je takav da se merimo sa izlaznim generacijama na nivou Evrope. Lično mislim da je bolje 'gurnuti u vatru' mlađe igrače, a pri tom ne mislim da nije u redu što igrači 1999. godište igraju za druge ekipe. Takve su propozicije i sasvim je u redu da oni nastupaju za svoje timove, ali naš koncept je drugačiji. Odlučili smo da se merimo po Evropi", poručio je Đerić i poželeo dobrodošlicu gostujućim ekipama.

Direktor marketinga Crvene zvezde Filip Sunturlić istakao je da je organizacija "ANGT" velika čast i privilegija, jer u tom takmičenju učestvuju najtalentovaniji mladići do 18 godina starosti.

"Opšte je poznato da je turnir u Beogradu najbolji u Evropi u ovom uzrastu. Organizaciono se trudimo da nastavimo u tom pravcu. Kvalitetan rad menadžmenta Crvene zvezde, uz veliku podršku volontera, pokazaće ponovo svoje pravo lice. Pozvao bih sve ljude koji vole dobru košarku da dođu u Železnik i da uživaju u majstorijama", rekao je Sunturlić, zahvalivši se partnerima - gradu Beogradu, Košarkaškom savezu Beograda i televiziji Arena sport.

"Arena prenosom ovog događaja omogućava da mladi košarkaši budu na oku širokog auditorijuma. Od početka je potrebno davati šansu mladima i njihova vidljivost u regionu, a i šire, mnogo će im značiti".

Zoran Panjković je u ime TV Arena sport izjavio da će ta kuća na svom drugom programu prikazati svih 16 utakmica "ANGT 2018", što u prenosima, što u snimcima.

"Naše opredeljenje je uvek bilo da pratimo vrhunsku košarku, bez obzira na to da li su u pitanju seniori ili juniori. Ove sezone smo radili prenose Fajnal fora ABA lige za juniore, a čini mi se da ćemo i četvrti put u nizu raditi prenose Evroliginog kvalifikacionog turnira. Znate i sami koliko je velikih igrača izašlo sa ovog turnira. Očekujemo i ovog puta dobru košarku i verujemo da ćemo sve ove klince uskoro gledati u seniorskoj košarci".

SATNICA

Petak

10.00 Zvezda - Spars
12.00 Venecija - Efes
14.00 Partizan - Mega
16.00 Cibona - Prag
18.00 Venecija - Zvezda
20.00 Spars - Efes

subota

10.00 Mega - Cibona
12.00 Prag - Partizan
14.00 Zvezda - Efes
16.00 Venecija - Spars
18.00 Prag - Mega
20.00 Partizan - Cibona

nedelja

12.00 meč za sedmo mesto
14.00 meč za peto mesto
16.00 meč za treće mesto
18.30 takmičenja u zakucavanjima i šutiranju trojki
20.00 finale

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC