Lepa Ruskinja mora da vrati olimpijsku medalju

Autor:

Anastazija Brizgalova ostala je bez bronzanog odličja na ZOI u Pjongčangu zbog svog supruga sa kojim se takmičila u miksu u karlingu

Anastazija Brizgalova, koja je prvukla veliku pažnju javnosti svojim atraktivnim izgledom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, vraća se u Rusiju bez osvojene medalje u karlingu.

Ona je sa suprugom Aleksandrom Krušelnickim osvojila bronzu u miksu u karlingu, ali je potvrđeno da je njena "jača polovina" koristila nedozvoljena sredstva, pa mi je odličje oduzeto.

Krušelnicki je priznao je da je prekršio doping pravila, jer je bio pozitivan na zabranjenu supstancu meldonijum nakon što je osvojio bronzu u mešovitom dublu sa Anastasijom Brizgalovom.

Sud za sportsku arbitražu saopštio je da je ruski takmičar u karlingu odustao od saslušanja i da je prihvatio kaznu, odnosno privremenu suspenziju.

I pre zvaničnog saopštenja Suda za sportsku arbitražu, ruska karling federacija je navela da je Krušelnitskij odlučio da vrati medalju jer je verovao da nema šanse da dobije slučaj.

Krušelnicki je bio među 168 ruskih takmičara kojima je Međunarodni olimpijski komitet dozvolio da se takmiče u Pjongčangu, ali ne pod zastavom matične države nego olimpijskim obeležjima.

Tagovi:

Ostale vijesti