Doživite Lukavac kroz "Empire" (Video)

Pogledajte kratki video koji na savremen filmski način prikazuje Lukavac i njegovu zanimljivu unikatnu arhitekturu kao i prirodna okruženja ovog industrijskog naselja u sjeveroistočnom dijelu BiH.

Audio-vizuelni projekat S.P.O.J. objavio je kratki film "Empire" čija je radnja smještena u Lukavcu, gradu koji nažalost nosi nimalo laskav epitet najzagađenijeg grada u BiH.

Ljubav prema gradu, svojoj sredini, ljudima koji tu žive i prirodi koja ih okružuje podstakla je mlade umjetnike da svoj grad prikažu na jedan savremen filmski način.

Scenario, režiju i montažu potpisuje vizuelni umjetnik, muzičar i dizajner Saša Sallex Perić.

Ovaj dugogodišnji stalni saradnik benda "Divanhana" za MONDO kaže su mu još u početnoj fazi kroz glavu išle slike koje je otprilike uspio da prenese na kratki film uz pomoć ostalih članova tima.

"Sve je teklo sasvim prirodno, jer su ti predjeli, arhitektura i ostalo utkani u gen svih nas koji živimo u tom kraju. Takođe, pomislio sam da bi prikaz istih na filmu bio zanimljiv i ljudima koji ne znaju ništa o tome niti su ikada bili u Lukavcu i okolini jer se da se o poprilično unikatnoj arhitekturi i specifičnom ukrštanju prirode i ljudskog djelovanja. Neka vrsta industrijalizacije prirode", rekao je ovaj multitalentovani muzičar za naš portal.

Izvor: S.P.O.J.

Za vrhunske kadrove u filmu "Empire" zaslužni su Dino Osmanović i Davorin Đuranović. Ovaj film prati i adekvatna muzička podloga u savremenom ruhu- kombinacija ambijentalnih zvukova, tvrdog elektro-akustičnog ritma, pulsirajuće bas linije, sugestivnog vokala i psihod ličnih dionica gitare i sinta.

Ostale vijesti