Hrvati uskoro nabavljaju borbene avione

Autor:

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas u Briselu da će hrvatska vlada u idućih nekoliko nedelja doneti odluku o nabavci borbenih aviona.

Hrvati uskoro nabavljaju borbene avione Foto: Mondo/ Stefan Stojanović"Proces je pri kraju, istražili smo sve ponude koje su stigle i u sledećih nekoliko sedmica odluka će biti objavljena", rekao je Plenković na konferenciji za novinare posle sastanka s glavnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, prenosi Hina.

"Reč je o dugoročnoj strateškoj odluci koja treba da osigura da Hrvatska bude još pouzdaniji partner NATO i ojača našu bezbednost, te reši pitanje hrvatskih vazdušnih snaga za sledećih 30 godina", naveo je on.

Ovo je prva poseta premijera Plenkovića sedištu NATO-a u Briselu. Obojica zvaničnika su razgovor ocenili plodnim i konstruktivnim.

Dogovor: Izrael prodaje Hrvatskoj borbene avione


Plenković je informisao glavnog sekretara NATO-a o stanju u hrvatskom susedstvu.

On je kazao da Hrvatska jača odnose sa Srbijom i pažljivo prati kako ide proces dijaloga između Srbije i Kosova, prenela je Hina.

Stoltenberg je rekao da ga je Plenković izvestio o razvoju događaja u regionu, u svakoj zemlji posebno, naročito onima koje nisu članice NATO-a.

Generalni sekretar Alijanse je pomenuo i rusko mešanje u unutrašnje političke procese u regionu koje je ocenio "neprihvatljivim", navod Hina.

Tagovi:

Ostale vijesti