Pretresi širom Podgorice zbog bombaša!

Autor:

Policija u Podgorici pretresa više lokacija na kojima su osobe povezane s Daliborom Jaukovićem (43), osumnjičenim da je bacio bombu u dvorište američke ambasade i potom poginuo u drugoj eksploziji.

0
A- A A+
bomba, američka ambasada, podgorica, uviđaj Foto: MONDO/Gordana Bojanić

Policija te lokacije pretresa kako bi razrešila sve okolnosti tog slučaja, rečeno je "Vijestima".

Crnogorska policija potvrdila je u četvrtak da je bivši vojnik Vojske SRJ Dalibor Jauković bacio bombu na Ambasadu SADu Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, prenela je Televizija Crne Gore.

Preliminarni nalazi ukazuju da je Jauković počinio samoubistvo.

S obzirom da se, utvrdila je istraga, radi o zavisniku od psihoaktivnih supstanci i osobi koja je imala konstatovane duševne poremećaje, istražitelji ispituju sve opcije: da je Jauković svesno sebi oduzeo život ili da je nespretno rukovao drugom bombom i tako nastradao, naveo je portal.

Bombaš iz Podgorice ostavio oproštajno pismo!

Ambasada SAD saopštila je da nema indicija da je napad deo neke produžene pretnje, kao i da se istraga motiva navodnog napadača nastavlja.

Portparolka američkog Stejt departmenta Heder Nauert je povodom napada izjavila da ambasada SAD u Podgorici blisko sarađuje s policijom.

Na Jaukovićevom Facebook profilu se može videti da je nagrađen medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti SRJ 1999. godine za "izuzetno zalaganje u obavljanju dužnosti i izvršavanju zadataka u odbrani i bezbednosti otadžbine".

Ostale vijesti