• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Radnik "ad akta", sad srce na teren!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučani "zaboravili" neugodan poraz u Bijeljini na otvaranju drugog dijela sezone i sve snage usmjerili na derbi meč 20. kola Premijer lige BiH na Gradskom stadionu protiv Krupe (nedjelja, 15.30).

 Borac Krupa Premijer liga BiH 20. kolo najava 2018 Igor Janković Srce na teren Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Derbi meč 20. kola Premijer lige BiH protiv Krupe na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac ne dočekuje u dobrom raspoloženju, s obzirom na ubjedljiv poraz u Bijeljini 0:3 od Radnika na otvaranju drugog dijela sezone i smanjene šanse za plasman u Ligu za prvaka.

Ipak, "crveno-plavi" uvjeravaju da je taj neuspjeh već zaboravljen i da se okreću narednom prvenstvenom izazovu i duel sa komšijama iz Krupe na Vrbasu, koji je na programu u nedjelju od 15.30 časova, uz direktan prenost na BHT1.

"Prvo bih se osvrnuo na utakmicu koja je iza nas. U Bijeljini nismo pokazali naše pravo lice. U prvih 20-ak minuta nismo djelovali kao ozbiljna ekipa, pravili smo početničke greške, u nastavku smo pokušali da se vratimo i mislim da smo u tom dijelu utakmice imali veći posjed, ali smo bili jalovi u fazi napada. Nismo stvarali šanse i zasluženo smo poraženi. Ne bih komentarisao stvari koje su prethodile trećem golu. Ne tražimo alibi u trećim licima jer nismo bili pravi i izvinjavamo se navijačima i ljudima iz kluba na tome. Nadam se da se u narednom periodu neće ponavljati ovakve stvari, tj. dječije bolesti", poručio je na početku konferencije za medije šef stručnog štaba Igor Janković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kormilar Borca zatim se osvrnuo na ono što njega i njegovu ekipu očekuje u nedjelju.

"Iako je zovu lokalni derbi, za nas je ova utakmica kao i svaka druga. Bodovno smo još u igri za Ligu za prvaka. Imamo negativan skor sa Krupom ove sezone i želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu. Uslovi za igru neće biti najidealniji, ali kako nama, tako i njima. Borićemo se od prvog minuta, bodovi su nam prijeko potrebni i želimo da se vratimo u trku za Ligu za prvaka. Obećavam da će igrači i stručni štab dati maksimum da ostvarimo pobjedu", naglasio je Janković i dodao:

"Nadam se da ćemo se poslije utakmice svi zajedno veseliti i spremno dočekati naredni meč u Tuzli."

Snijeg koji je padao proteklih dana stvorio je velike probleme fudbalerima i njihovim trenerima, ali iz Borca ne žele da trež alibi u vremenskim neprilikama.

IZOSTANCI

Aleksandar Kondić uspješno se oporavlja od operacije prsta, radi individualno i uskoro bi trebalo da se priključi ostatku ekipe, dok je i dalje zbog povrede koljena van stroja Siniša Dujaković.

"Želio bih da napomenem da su uslovi u kojima radimo, ne samo mi, nego i ostali klubovi, stvarno nemogući. Vremenske neprilike nam ne idu na ruku i igračima treba odati veliko priznanje. Rade maksimalno, vjerujemo u našu ekipu i sigurno nas utakmica u Bijeljini neće poremetiti. Ostavićemo srce na terenu da zabilježimo pobjedu", rekao je Janković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Napadač "crveno-plavih" Petar Kunić rekao je da su izvukli određene pouke nakon poraza od Radnika, te da su apsolutno skoncentrisani na predstojeći meč sa Krupom.

"Ne treba da se vraćamo na utakmicu u Bijeljini. Ona je stavljena 'ad akta'. Kada 11 igrača zakaže, nije ni realno očekivati bolji rezultat", smatra Kunić.

"Nakon analize te utakmice okrenuli smo se duelu sa Krupom. Unazad par godina stvoren je rivalitet otkako je Krupa ušla u Premijer ligu BiH. Međutim, mi tu utakmicu dočekujemo kao i svaku drugu. Idemo na pobjedu, naravno. Imali smo četiri finalne utakmice za Ligu za prvaka. Jednu smo izgubili, ali ne posustajemo. Imamo još mečeve sa Krupom, Slobodom i Zrinjskim i ako budemo pravi i budemo pokazivali igre kao tokom priprema u Medulinu, možemo doći do plasmana u Ligu za prvaka", poručio je korpulentni napadač, koji je ove sezone u bh. eliti postigao tri gola.

Dva dana pred početak utakmice, teren, ali ni tribine Gradskog stadiona nisu očišćeni od snijega. Ipak, iz banjalučkog kluba najavljuju da će sve biti spremno za odigravanje meča, s tim da istočna tribina zbog vremenskih neprilika, a samim tim i iz bezbjednosnih razloga, neće biti u funkciji za ovaj susret.

Kako je ranije najavljeno, pravdu na Gradskom stadionu dijeliće Prijedorčanin Zoran Grbić, dok će mu asistirati sugrađanin Dragan Keranović i Marko Perić iz Mostara. Četvrti arbitar je Miloš Gigović iz Gradiške, a Elvis Mujić (Banovići) i Edis Zukić (Tuzla) biće pomoćne sudije.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

U subotu:

SARAJEVO: Željezničar - Sloboda (14.30 sati) (sudija: Dragan Petrović - Banjaluka)
KAKANJ: Mladost DK - Zrinjski (14.30) (Irfan Peljto - Sarajevo)
VITEZ: Vitez - Široki Brijeg (14.30) (Tomislav Čuić - Tomislavgrad)

U nedjelju:

GABELA: GOŠK - Čelik (14.30) (Vladimir Bjelica - Istočna Sarajevo)
SARAJEVO: Sarajevo - Radnik (14.30) (Goran Paradžik - Ljubuški)
BANJALUKA: Borac - Krupa (15.30) (Zoran Grbić - Prijedor)

TABELA: Željezničar 44, Zrinjski 43, Široki Brijeg 38, Sarajevo 35, Krupa 31, Radnik 27, Mladost 25, Borac 24, Sloboda 19, GOŠK 17, Čelik 13, Vitez 7.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Samo Borac

Mnogo ste razočarali Banjaluku ali volimo Borac

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC