• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

4. Banjalučki m:tel polumaraton: Biće "fun&run"!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

U 'Fun' dijelu imaćemo tri koncerta na Kastelu i oko deset 'svirki' duž trke koja se proteže po cijelom gradu. Zahvalio bih se svim društevno odgovornim firmama, poput m:tel-a, bez kojih ova trka ne bi postojala", rekao je Goran Ćorić.

U Banjauci će se od 11. do 13.maja 2018.godine, u organizaciji „Banjalučkog maratona“ i Trkačkog rekreativnog kluba „Trk“ iz Banjaluke po prvi put održati "RUN & MORE WEEKEND" festival.

Tim povodom je održana prva sjednica Organizacionog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić koji je istakao da pripreme za ovaj najveći sportski događaj u gradu uveliko traju i da će prvi „Vivia Run&More Weekend“ festival sporta i 4. Banjalučki m:tel polumaraton ove godine biti dio i programa gradske uprave pod nazivom „Proljeće u Banjaluci“.

"Iz Banjaluke će otići lijepa poruka u svijet. Očekujemo oko 10.000 trkača u različitim kategorijama, nekoliko desetina hiljada gledalaca na ulicama i nekoliko stotina hiljada putem medija. Kao što smo imali razna dešavanja na zimu tako ćemo i na proljeće, od 15 aprila pa do 25 maja, imati razne događaje u sklopu programa koji nosi radni naziv 'Proljeće u Banjaluci'", rekao je Igor Radojičić dodavši da ovaj događaj, po rastu, sveukupnoj organizaciji, broju učesnika i posjetilaca, opravdava priznanje dobijeno u Briselu, gdje je Banjaluka proglašena za 'Evropski grad sporta 2018'.

Centralni događaj će biti '4. Banjalučki m:tel polumaraton', a prije i poslije toga će biti 'G-Drive štafetni polumaraton', 'Fun-run Nektar trka zadovljstva građana, 'Tropic Bambini trka', kao i 'Školska trka'.

"Pored svega toga imamo i 'Edu' (obuke i predavanja za fitnes i trenere trčanja, nastavnicima fizičkog vaspitanja) i 'Expo' (sajam sportskih artikala). U 'Fun' dijelu imaćemo tri koncerta na Kastelu i oko deset 'svirki' duž trke koja se proteže po cijelom gradu. To će služiti kao podrška trkačima da im pruži dodatnu moticaviju. Zahvalio bih se svim društevno odgovornim firmama, poput m:tel-a, bez kojih ova trka ne bi postojala", rekao je Goran Ćorić predsjednik Upravnog odbora 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Generalni sponzor polumaratona je kompanija m:tel.

"I ove godine nastavljamo sa svojom dobrom praksom podrške manifestacijama koje promovišu zdrav život i prave društvene vrijednosti. Već četvrti put stojimo uz ime Banjalučkog polumaratnona i jako smo ponosni zbog toga. Vjerujemo da će Banjaluka u maju biti u prazničnoj i pozitivnoj atmosferi", rekla je Jelena Maksimović portparol kompanije m:tel.

Banjalučki polumaraton dobio je sertifikat od EA (Evropska atletika) za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i „pet zvjezdica“ kao najviši status u evropskoj atletici.

"Ove godine imamo novu stazu, koja pokriva sve dijelove grada. Prije se trčalo dva kruga pa je grad duže bio 'zatvoren', ove godine računamo da će to biti puno kraće pošto se dijelovi grada otvaraju nakon što trkači prođu kroz njih. Nova staza je sertifikovana od strane Evropske atletike sa pet zvjezdica i Svjetske maratonske federacije. To je najviši standard i mi ćemo biti spremni da to opravdamo", rekao je direktor trke Vladimir Selec.

Gradonačelniku Banjaluke i predsjedniku Organizacionog odbora Igoru Radojičiću sertifikat u ime Evropske atletike uručio je Boro Đurđević, predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC