• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RSS selektoru i igračima:Ne blatite ugled rukometa

Autor mondo.rs

Rukometni savez Srbije izdao saopštenje posle velike prašine koja se digla u javnosti nakon međusobnih prozivki reprezentativaca i selektora Jovice Cvetkovića

 Rukometni savez Srbije saopštenje Ne blatite ugled rukometa Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometni savez Srbije pozvao je na smirivanje strasti između reprezentativaca i selektora Jovice Cvetkovića, ali i sve u organizaciji da se suzdrže od javnih nastupa, i da se svi problemi reše unutar kuće.

Sukob je kulminirao kada je Cvetković optužio rukometaše da su na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj unapred kupovali avionske karte za povratak kući i da su vodili nesportski život tokom boravka u Hrvatskoj, a onda su reprezentativci Srbije demantovali takve tvrdnje i naveli da je selektor često bio u alkoholisanom stanju.

Rukometni savez Srbije izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti.

"Rukometni savez Srbije apeluje na sve članove rukometne organizacije da javnim nastupima ne štete ugledu našeg sporta. Sve ono što se u poslednja dva dana pojavilo u medijima na relaciji selektor- reprezentativci, ne ide u prilog nikome, a pre svega rukometnom sportu koji i dalje uživa veliku popularnost u narodu.

Rukometna organizacija u Srbiji se suočava već godinama sa problemima koji su brojni i vidljivi, ali za čije rešavanje je mesto naša kuća rukometa i organi Rukometnog saveza Srbije. Moramo biti surovo transparentni, jer je nacionalni tim iznad svih nas i naših sujeta, zavisti, vrlina i mana.

Svaki sport u Srbiji ima svoju problematiku. Od polemike, rasprave i odgovornosti niko ne beži, niti se ona može sakriti, ali za sve postoji vreme i mesto. Mesto na kome će se raspravljati o svome onome što je bilo dobro i loše na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj jeste sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije koja će biti održana u toku naredne nedelje.

U nadi da svi akteri u rukometnom sportu shvataju punu odgovornost izgovorenih reči, kao i njihov uticaj na buduće naraštaje, pozivamo još jednom sve da svojim nastupima ne doprinesu da izgubimo niti jedno dete koje juri za rukometnom loptom", stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC