• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilo bi ovako: Zvezda - Lion, Sporting - Partizan?

Autor mondo.rs

S obzirom na to da je žrebanje bilo potpuno otvoreno ostaje i dilema da li bismo danas pisali o utakmicama Crvena zvezda - Lion i Sporting - Partizan...

Koliko je tačno nedostajalo Crvenoj zvezdi i Partizanu da se nađu na žrebu održanom danas u Nionu tema je za, kako fudbaleri i treneri vole da kažu, detaljnu analizu.

Uglavnom, posle eliminacije beogradskih "večitih" u čistilištu zvanom šesnaestina finala Lige Evrope, ovog petka u 13 časova izvučeni su i parovi osmine finala koje će biti odigrano 8. i 15. marta.

Najzvučniji par svakako je Milan – Arsenal, a sastaju se još:

Lacio – Dinamo Kijev
Lajpcig – Zenit
Atletiko Madrid – Lokomotiva Moskva
CSKA Moskva – Lion
Olimpik Marsej – Atletik Bilbao
Sporting Lisabon – Viktorija Plzen
Borusija Dortmund – Salcburg

S obzirom na to da je žrebanje bilo potpuno otvoreno (ne računajući zabranu susreta ruskih i ukrajinskih klubova iz bezbednosno–političkih razloga) ostaje i dilema da li bismo danas pisali o utakmicama Crvena zvezda – Lion i Sporting – Partizan da je u sredu u Moskvi i četvrtak u Plzenju bilo više kvaliteta, hrabrosti, umeća i sreće.

Finale će biti odigrano 16. maja na modernom "Parc Olympique Lyonnais" stadionu u Lionu, sa kojeg će pobednik pravo u Ligu šampiona 2018/19.

Što se tiče derbija ove runde, "rosoneri" i "tobdžije" do sada su se dva puta sastajali u eliminacionoj fazi Lige šampiona i oba puta bilo je izuzetno uzbudljivo.

U sezoni 2007/08. igrali su osminu finala, kada je posle 0:0 u Londonu, Arsenal slavio 2:0 u Milanu i to golovima u poslednjim minutima utakmice. Prvo je pogodio Fabregas u 84, a onda Adebajor u nadoknadi.

Na idući susret čekalo se do 2012, a žreb ih je opet spojio u osmini finala. Ovaj put ishod je bio drugačiji... Milan je bio silovit na svom terenu i pobedio 4:0, da bi u revanšu Arsenal slavio "samo" 3:0. Taj rezultat pisao je na semaforu već u 43. minutu, ali se do kraja nije menjao.

Inače, dueli sa Arsenalom samo su upotpunili već veoma težak raspored za "rosonere" krajem februara i početkom marta. Rivali Milanu u tom periodu biće Roma (25.2), Lacio (28.2), Milan (4.3), Arsenal (8.3), Đenova (11.3), Arsenal (15.3).

Od klubova koji će učestvovati u osmini finala, Ligu Evrope (nakadašnji UEFA kup) dva puta je osvojio Atletiko Madrid (2010, 2012), a po jednom Zenit (2008) i CSKA (2005).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC