• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ITF: Ko je obavio najviše doping testova?

Autor mondo.rs

Međunarodna teniska federacija testirala je sve profesionalne igrače tokom prošle sezone, a evo kako su prošli srpski teniseri

Međunarodna teniska federacija (ITF) objavila je listu doping testova koje su obavili svaki profesionalni teniser i teniserka tokom 2017. godine.

U izveštaju stoji da su dvojica prvoplasiranih tenisera sveta Rodžer Federer i Rafael Nadal bili testirani više od sedma puta na turnirima i van njih, dok je Novak Đoković obavio četiri do šest testova na takmičenjima, a više od sedam van učešća na turnirima.

Ipak, treba napomenuti da je Đoković završio sezonu već polovinom jula zbog problema sa laktom.

Marija Šarapova, koja je bila pod posebnom lupom javnosti nakon odrađene suspenzije zbog korišćenja nedozvoljene supstance meldonijum, tokom 2017. morala je više od sedam puta na proveru kada je bila van turnira, odnosno obavila je između četiri i šest testova tokom takmičenja.

Navodi se i da je Serena Vilijams, uprkos tome što je nastupala samo na Australijan Openu, jer je bila u drugom stanju, obavila između jednog i tri testa na turnirima i van njih tokom prošle sezone.

Kada je reč o srpskim teniserima najviše puta testirani su Jelena Janković i Viktor Troicki. Oboje su podvrgnuti više od sedam puta testiranju na turnirima i van njih.

Više od sedam testova tokom takmičenja imao je i Dušan Lajović, baš kao i Nenad Zimonjić.

Filip Krajinović obavio je između četiri i šest testova na turnirima, Laslo Đere između jednog i tri, isto kao i mlada Olga Danilović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC