Šta vaš frizer STVARNO MISLI kada ga napustite

Autor:

Rešili ste da promenite svog frizera, ali osećate grižu savesti, nakon što ste njoj ili njemu to saopštili?

Šta vaš frizer STVARNO MISLI kada ga napustite Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Ako ste godinama lojalni jednom frizeru, prelazak u novi salon može biti shvaćen kao izdaja. Na kraju krajeva, vaš frizer nije nikakav mađioničar, ali sigurno zna mnogo i o vašem privatnom životu i poslu, nakon toliko poseta i priča koje ste razmenili.

Ali, bez obzira na sve to, reč je ipak o frizeru, ne o vašem prijatelju. Zar ne?

Zato nam frizeri poručuju - nemojte osećati grižu savesti kada rešite da odete u neki drugi salon.

"Na kraju, vi ipak plaćate uslugu, a ne prijateljstvo", kaže za “Hafington post” Megan Mur, vlasnik "Moore Hair Designa" u Salt Lejk Sitiju.

"Osećaj prijateljstva može učiniti da se mušterija oseti neprijatno kada reši da promeni salon, ali razumni frizer zna da postoji očekivani životni vek svakog odnosa pa i onog koji se tiče frizera i mušterije", kaže Mur.

Džon Mosli, stručnjak za brijanje i mušku kosu, čija lista klijenata uključuje mnoge poznate ličnosti, kaže da muškarci više nego žene, osećaju grižu savesti kada napuste svog dugogodišnjeg frizera.

"Stvarno je zabavno kada negde sretnete svoju mušteriju, koja vas je napustila pre izvesnog vremena, a onda taj neko počne da niže izgovore - da je izgubio broj telefona, da se odselio i slično. A sve je to besmisleno jer smo mi, frizeri, svesni da svako voli u da unese izvesne promene u svoj život, i to je sasvim ok. Nekada je u pitanju samo novac, jer ima ljudi kojima je cena usluge presudna", kaže Mosli.

"Sve mogu da razumem - kada mi kažu da menjaju salon jer ne mogu stalno da traže mesto za parking, na primer, ali ne mogu da razumem kada zakažu dolazak i onda se ne pojave. To je nevaspitano", rekla je Melisa Holi, frizerka koja ima svoj salon u Los Anđelesu.

I na kraju, frizer sa kojim ste zaista izgradili prijateljski odonos želeće ono što je najbolje za vas, a tu spada i dobar kolega koji će vas manje koštati, na primer, ili vam iz bilo kog drugog razloga biti pristupačniji.

"Kada vas mušterija napusti, to nikako ne treba doživljavati lično", kaže Holi i dodaje, da se mušterije često vraćaju, čak i nakon nekoliko godina.

Podsetite se i ispovesti frizerke za MONDO TV:

Izvor: MONDO

Ostale vijesti