Đorđević: Bilo je grešaka, ali i pozitivnih stvari

Autor:

Selektor Srbije izjavio je da su izgubljene lopte i promašena slobodna bacanja ključni razlozi poraza od Njemačke.

Đorđević: Bilo je grešaka, ali i pozitivnih stvari Foto: MN Press

Aleksandar Đorđević čestitao je Nijemcima na pobjedi u meču 3. kola G grupe kvalifikacija za Svjetski kup 2019.

"Orlovi" su u Frankfurtu doživjeli prvi poraz u ovom ciklusu takmičenja (79:74), nakon novembarskih pobjeda nad Austrijom i Gruzijom, tako da trenutno zauzimaju drugo mjesto na tabeli.

"Čestitam Njemačkoj na pobjedi. Odigrali su tvrdu, fizički veoma dobru utakmicu. Mi smo promašili previše slobodnih bacanja u drugom poluvremenu i to nas je koštalo poraza", rekao je Đorđević za

 zvanični sajt KSS.

"Možda je značaj utakmice opteretio neke naše igrače, pa smo i u posljednjem minutu, sa tri promašena slobodna bacanja, ispustili priliku da utakmicu uvedemo u potpuno izjednačenu završnicu. Pored toga, napravili smo nekoliko grešaka i izgubljenih lopti u odlučujućim trenucima".

Selektor je istakao da je u ovom sastavu samo jedan igrač sa prošlog Eurobasketa, na kome su "orlovi" osvojili srebrnu medalju (Stefan Birčević) i da je nacionalni tim zbog dobro poznatih okolnosti morao da bude podmlađen.

"Naš mladi tim igrao je srcem i borio se. To je svakako pozitivno i na takav odnos prema igri mogu da budem ponosan. Moramo sa pozitivnim mislima da se okrenemo sljedećoj utakmici protiv Austrije, koja nas već u nedjelju čeka u Beču".

Ostale vijesti