• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google asistent progovoriće i srpski

Autor mondo.rs

Moguće je da će nam se Google asistent obratiti na srpskom jeziku već do kraja ove godine!

 Google asistent progovoriće i srpski Izvor: Promo/Google/MONDO portal

Google Assistant, odnosno Google asistent, koji je vrlo dobra pomoć pri upotrebi telefona, dostupan je na osam jezika u ovom trenutku, a do kraja godine progovoriće još 30 jezika. Nadamo se da će srpski stići već u tom talasu, jer je Google svakako i ranije najavio da će srpski jezik biti jedan od podržanih jezika svih njegovih servisa, pa i asistenta.

Kako da aktivirate Google Assistant opciju

Istovremeno sa aktivacijom na 30 novih jezika Google Assistant biće dostupan na više od 95 odsto aktuelnih Android uređaja (onih koji ga podržavaju), a već danas u mogućnosti smo da ga koristimo i u Srbiji, na nekom od osam podržanih jezika (engleski, japanski, kineski, francuski, nemački, ruski i drugi).

Asistent Google kompanije, dostupan na Android telefonima i drugim Google i uređajima partnera govoriće i detektovaće i više jezika istovremeno, recimo engleski kod kuće, na poslu francuski i istovremeno će ih razumeti i simultano koristiti.

Google preporučuje ovaj telefon (i Pixel)

Programeri lokalnih verzija Google Assistant opcije moći će da razvijaju dalje lokalizovanu govornu podršku asistenta korišćenjem Google Assistant Mobile OEM programa, koji će biti dostupan svim registrovanim Google programerima. Ovo će Google asistentu dati mogućnost da se razvija nezavisno od kompanije Google, ali pod njenim nadzorom.

Nadamo se, iskreno da će Google Assistant do kraja 2018. govoriti i naš jezik! To ćemo imati priliku da saznamo već za par dana, na Google štandu, na Mobile World Congress-u, u Barseloni, kad će Google otkriti više stvari o svom asistentu.

Više detalja o novostima Google asistenta pročitajte na zvaničnom linkuSvi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

It's here. Meet your Google Assistant.
Izvor: Google.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS