• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radni dan ili vikend, dan ili noć - oni ne staju!

Aspas je danas postigao 17, a Gomez Gonzales 14. pogodak u sezoni. Kada je tako, Selta ne gubi.


Petak, subota, nedjelja, ponedjeljak, matine, podne ili veče... Seltin tandem golgetera radi non-stop!

Ikona navijača iz Viga, Jago Aspas i mlada nada urugvajskog fudbala, Maksimilijano Gomez Gonzales postigli su po pogodak ove subote u prvom meču dana u Primeri i donijeli svom timu prvu pobjedu poslije boda osvojenog u posljednja tri kola.

Pred 15.383 navijača na "Balaidosu": Selta - Eibar 2:0 (0:0).

Selta: Blanko - Maljo, Kabral (Ronkalja), Gomez Sola, Đoni - Radoja (Ernandez), Lobotka, Vas - Aspas, Sisto (Mor), Gomez Gonzales.

Eibar: Dmitrović - Pena (Kapa), Oliveira, Abrilja, Kote (Hunka) - Aljeho (Leon), Diop, Hordan, Inui - Kike, Čarls.

Nezadovoljan igrom danskog internacionalca Pionea Sista, trener domaćih Huan Karlos Unzue napravio je izmjenu na poluvremenu i pogodio - deset minuta na terenu bilo je potrebno talentovanoom turskom vezisti Emreu Moru da probije odbranu Baskijaca po levoj strani i uputi centaršut koji je golgeterska lisica Aspas lijevom nogom plasirao pored nemoćnog srpskog golmana, Marka Dmitrovića.

Aspas se na vrijeme pojavio ispred čuvara na petercu i potom je sve bila stvar rutine za ovog neumornog napadača koji je danas postigao 16. gol u prvenstvu, a 17. u sezoni. On je u posljednjih šest nastupa pet puta pogodio mrežu rivala.

Hoze Mendilibar pokušao je uvođenjem Pedra Leona u 61. i Andera Kape u 73. minutu da promijeni odnos snaga na terenu i stigne bar do boda, ali je su te namjere u 79. minutu osujetili Ugo Maljo i Gomez Gonzales koji su odigrali brzu, prostu i preciznu kontru u kojoj ni četvorica defanzivaca gostiju nisu uspjela da ih spriječe da poentiraju.

Dmitrović je i u ovoj situaciji ostavljen na "vjetrometini" bez mogućnosti da spriječi neminovno, nakon čega je i najvećim pesimistima na tribinama postalo jasno da će 26. rundu La Lige (koja će biti odigrana od utorka do četvrtka naredne sedmice) dva tima dočekati poravnata na 7. i 8. poziciji na tabeli sa identičnim skorom 10-5-10, 35 bodova.

Povremeni reprezentativac Srbije Nemanja Radoja počeo je utakmicu u veznom redu Selte i bio zamijenjen u 66. minutu kada je ušao Pablo Pedro Ernandez.

Eibar je tokom januara i februar bio u seriji odličnih rezultata i samo jednog poraza u deset mečeva, ali je sastav sa "Ipurue" u posljednja dva kola doživio poraze od Barselone kod kuće i Selte u gostima identičnim rezultatima.

Rezultati:

petak

Deportivo - Espanjol 0:0

subota

Selta - Eibar 2:0 (0:0)
/Aspas 56, Gomez Gonzales 79/

Real - Alaves 16.15
Leganes - Las Palmas 18.30
Barselona - Đirona 20.45

nedjelja

Viljareal - Hetafe 12.00
Atletik Bilbao - Malaga 16.15
Valensija - Sosijedad 18.30
Sevilja - Atletiko Madrid 20.45

ponedjeljak

Levante - Betis 21.00

Tabela: Barselona 62, Atletiko M. 55, Real 48, Valensija 46, Sevilja 39, Viljareal 38, Selta (+1) 35, Eibar (+1) 35, Đirona 34, Hetafe 33, Betis 33, Sosijedad 29, Leganes 29, Atletik B. 28, Espanjol (+1) 28, Alaves 28, Levante 20, Deportivo (+1) 18, Las Palmas 18, Malaga 13.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC