• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inter slavi "štopere", ali forma i dalje nije tu!

Autor mondo.ba

Inter je kao domaćin savladao Benevento u 26. kolu Serije A.

Nakon kiksa u Đenovi, italijanska javnost je bila saglasna da Lućano Spaleti ima tri "meč" lopte da sučuva posao.

Večeras je uz dosta poteškoća iskoristio prvu, a sljedeće dvije su protiv Milana i Napolija...

Interisti su nakon katastrofalnog prvog poluvremena ipak podigli nivo igre u drugom i savladali goste iz Kampanje za drugu pobjedu u posljednjih deset utakmica u Seriji A:

Inter - Benevento 2:0.

Već prežaljeni gosti su bili bolji u prvom poluvremenu. Toliko da su se prvi zvižduci na "Meaci" čuli, vjerovali li ne, već u šestom minutu, a navijači su "nerazure" uz još brojnije ispratili na odmor pošto su odigrali vjerovatno najgorih 45 minuta ove sezone.

Benevento je u meč ušao sa više samopuzdanja i "profitirao" već od prvog dodavanja na utakmici, onog nakon izvođenja lopte sa centra.



Ekipa Lućana Spaletija u prvom dijelu nije uputila udarac u okvir gola, a veznjak domaćih Roberto Galjardini je imao sreće što nije dobio čak ni žuti karton nakon što je sa podignutim kramponima startovao na Sandra.

Najbolju priliku imao gosti su imali preko Masima Kode, koji je se lijepo oslobodio Milana Škrinjara ali je Samir Handanović bio na pravom mjestu.

Start drugog dijela nije donio bolju igru Intera, čak je Koda imao još jednu veliku šansu kada je izašao "oči u oči" sa Handanovićem, ali opet nije odabrao pravo rješenje.

Inter je stidljivo zaprijetio preko Marijasa Vesina koji je oprobao udarac sa distance, ali je "projektil" odlično zaustavio Kristijan Puđoni.

Na "Meaci" možda više ne stanuju tako "veliki" fudbaleri kao nekad, ali je Inter ipak veliki klub. A takvi pobjeđuju i kada ne igraju dobro.

Trijumf i vrijedna tri boda za mir u kući iz dva prekida je donio štoperski tandem Škrinjar-Ranokija u 67. i 69. minutu.

Slovak je pogodio nakon što je bio najviši u skoku nakon kornera Vesina, dok je Ranokija učinio isto, ali nakon slobodnog udarca Žoaa Kansela.

Benevento je u 81. minutu ostao sa igračem manje pošto je Benito Viola dobio drugi žuti karton, pa su "nerazuri" rutinski priveli meč kraju.

Inter se sa ova tri boda, minimalno do sutra, popeo na treće mjesto na tabeli, dok je Benevento sa samo deset već odavno prvi kandidat za Seriju B.

Bolonja je ranije danas savladavši Đenovu sa 2:0 upisala desetu pobjedu u sezoni, a strijelci za pobjednički tim bili su Matija Destro u 49. i Sezar Faleti u 72. minutu.

SERIJA A - 26. KOLO:

Bolonja- Đenova 2:0 (0:0)
/Destro 49, Faleti 72/

Inter - Benevento 2:0 (0:0)
/Škrinjar 67, Ranokija 69/

u nedjelju

Krotone - Spal 12:30
Fiorentina - Kjevo 15:00
Sampdorija - Udineze
Sasuolo - Lacio
Verona - Torino
Juventus - Atalanta 18:00
Roma - Milan 20:45

u ponedjeljak

Kaljari - Napoli 20:45

TABELA: Napoli 66, Juventus 65, Inter 51, Roma 50, Lacio 49,Sampdorija 41, Milan 41, Atalanta 38, Torino 36, Udineze 33, Bolonja 33 (+1), Fiorentina 32, Đenova 30 (+1), Kaljari 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 17, Verona 16, Benevento 10 (+1).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC