Usvojena žalba, Maroviću vraćen stan

Autor:

Bivšem potpredsedniku Vlade i DPS-a Svetozaru Maroviću vraćen je stan u Budvi koji mu je bio privremeno oduzet, potvrđeno je iz Specijalnog tužilaštva.

0
A- A A+
svetozar marović Foto: Mondo/Goran Sivački

  U izveštaju Specijalnog tužilaštva navodi se da je bila doneta naredba kojom se određuje privremena mera obezbeđenja zabrana raspolaganja i korišćenja nepokretnosti uz zabeležbu zabrane u katastru nepokretnosti, a koja se odnosi na nepokretnosti broj/podbroj 1906 KO Budva, Babin do, prenosi Dan.

 Reč je o porodičnoj stambenoj zgradi površine 259m2, voćnjaku 2. klase površine 41m2 i dvorištu površine 500m2, upisani u LN 1511.

Odlučujući o predlozima Specijalnog državnog tužilaštva, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici doneo je rešenje Kris. br. 57/17 od 28.07.2017. godine kojim je odredio privremenu meru obezbeđenja zabrane raspolaganja i korišćenja označenih nepokretnosti. Protiv navedenog rešenja sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, okrivljeni i sa njima povezana lica izjavili su žalbe, koje su odbijene kao neosnovane. Sud je usvojio žalbu punomoćnika osuđenog M.S. i preinačio rešenje sudije za istragu tako što je ukinuo privremenu meru u odnosu na imovinu stan M.S.”,  navodi se u izveštaju.

Maroviću je privremeno bila oduzeta kompletna imovina, kao i njegovoj supruzi Đorđini i sinu Milošu. Na taj način Viši sud je prihvatio zahtev Specijalnog tužilaštva da se imovina Marovića zamrzne dok se ne ozvaniče rezultati finansijske istrage zbog sumnje da su brojni stanovi, kuće i zemljišta stečeni kriminalnim aktivnostima.

Tagovi:

Ostale vijesti