• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei je sad pretnja i PC proizvođačima (FOTO)

Autor mondo.rs

MateBook X Pro je najkompaktniji i verovatno najmoćniji računar svoje klase. Tu je i uporedna tabela, pa se u to možete uveriti i sami.

 Huawei je sad pretnja i PC proizvođačima (FOTO) Izvor: MONDO portal/Marko Čavić

Kompanija Huawei nastavlja PC poglavlje na MWC 2018 u Barseloni novim PC i tablet uređajima, napravljeni u saradnji sa poznatim IT kompanijama Intel i Microsoft.

Model MateBook X Pro ima 13.9 inča, pokriva 91 odsto površine uređaja i ima odnos stranica 3:2. Rezolucija LTPS ekrana je 3.000 x 2.000 tačaka, a pokriveno je 100 odsto sRGB spekta. Osvetljenje je 450 nita, a kontrast 500:1. Ekran je, naravno, osetljiv na dodir.

Kućište je napravljeno od metala, sa dijamantski sečenim ivicama i peskiranom završnicom. Težina računara je svega 1.33 kilograma. Ovaj Windows 10 Pro PC uređaj je za 0.3 mm tanji od MacBook Pro modela od 13 inča (da, Macbook ima i inč manji ekran pritom).

Uz ovaj računar biće dostupne i kožne futrole u nekoliko boja i kombinaciji koje korisnici budu želeli.

Unutra je Intel 8. generacija Core i7 855U procesora, sa pametnim sistemom za hlađenje i 20 odsto boljim sistemom odvođenja toplote nego ranije. Ugrađena je nVidia GeForce MX150 grafika, sa do četiri puta boljim performansama od prošlog modela - posebno za video montažu i igranje u pokretu. Tu su i napredni zvučnici, dabome, sa četiri zvučnika koji dele zvuk gotovo u četiri kanala sa sabvuferom za bolji i jači bas, bez probijanja zvuka. Podržana je i Dolby Atmos tehnologija.

Baterija je unapređena, pa omogućava 12 sati video pregleda, 14 sati Office korišćenja i do 15 sati veb pregledanja. On/Off dugme funkcioniše i kao skener otiska prsta, što je prvi put u PC industriji i Huawei poseduje patent za ovu tehnologiju. Brzina prijavljivanja na sistem je dodirom, za 1.9 sekundi, ili sedam sekundi iz stanja hibernacije.

Tastatura je pune veličine, uz pozadinsko osvetljenje u više nivoa. Nova tastatura je i otporna na prolivanje vode po njoj. Huawei MateBook X Pro je poseban i po najvećem touchpad polju među svim PC uređajima njegove dijagonale, što olakšava korišćenje i upravljanje uređajem. Kamera je smeštena u jedan od F tastera (F7) i skrivena je do trenutka dok vam ne zatreba - kliknete jače na F7 i tastera će iskočiti. Na isti način je vraćate unutra, što štiti privatnost korisnika.

Huawei MateBook X Pro podržava Thunderbolt 3 tehnologiju, kao i USB i USB Type-C priključke, a podržana je i ekstena GTX 1080 GeForce grafika.

Pripadajući punjač je super-brz i omogućava i punjenje Huawei telefona.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS