• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruska himna "grmela" u Pjongčangu (VIDEO)

Autor mondo.rs

Osvojili su zlato pod olimpijskom zastavom, ali su ruski hokejaši na pobedničkom postolju otpevali himnu svoje zemlje

Ruski tim na Zimskim olimpijskim igrama brojao je 168 članova, ali nisu nastupali pod zastavom svoje zemlje već olimpijskim obeležjima nakon suspenzije Olimpijskog komiteta Rusije od strane MOK zbog rasprostranjenog dopinga u Sočiju 2014. godine.

Hokejaši su osvojili zlato, pobedivši Nemačku u finalu, a na pobedničkom postolju, u tradicionalno crvenim dresovima, u glas su zajedno sa navijačima pevali himnu svoje zemlje dok je svirala himna Olimpijskog komiteta.

Većina njih izjavila je da je time ispunila životni san, da su trenirali za nasjajniju medalju sa olimpijskih igara i da su zajedno doneli odluku da otpevaju himnu Rusije na ceremoniji svečanog proglašenja pobednika.

Selektor ruske hokejaške reprezentacije Oleg Znarok rekao je posle velikog uspeha da ga je pozvao predsednik Vladimir Putin i čestitao čestitao mu na osvajanju zlatne medalje.

"Zvali su me Vladimir Vladimirovič Puti i glavnokomandujući Olimpijskog komiteta Rusije  Aleksandar Dmitrijevič Žukov i čestitali su nam na pobedi. Služimo Rusiji", rekao je Znarok.

Ruski predsednik poslao je poruku hokejašima.

"Put do titule nije bio lak. Ali, uspeli ste da ostanete složni, uz timski duh, volju i karakter pobedili ste jake protivnike i pokazali sjajnu tehniku, sposobnost brzog napada i čvrste odbrane", naveo je Putin.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC