• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Vučica" se kockala i izgubila

Autor mondo.ba

Milan pobijedio Romu 2:0 na Olimpiku i prekinuo seriju poraza u duelu sa "vučicom". Svađa pa zagrljaj Kolarova i Gatuza u prvom poluvremenu.

Kockao se Euzebio di Frančesko u derbiju 26. kola Serije A protiv Milana i izgubio.

Trener Rome ostavio je Džeku, Florencija i De Rosija na klupi, potom pokušavao da sve popravi izmjenama, ali ga je nadmudrio Đenaro Gatuzo, a njegov Milan je stigao do velike pobjede.

Roma – Milan 0:2 (0:0)

Poslije četiri vezana poraza od Rome, fudbaleri Milana konačno su savladali „vučicu“ odigravši odličnih 90 minuta u kojem su pokazali mnogo više energičnosti i agresivnosti od domaćina.

Uprkos lijepim minijaturama Patrika Šika, Roma je bez Džeka, koji je ostao na klupi, te sa dobro čuvanim Naingolanom i mnogo lošijim Underom nego u posljednjih par mečeva, bila prilično rezervisana u prvih 45 minuta, iako ni Milan u ovom periodu nije briljirao.

Utisak prvog poluvremena, bio je verbalni sukob srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova sa Đenarom Gatuzom. Njih dvojica u nekoliko navrtaa razmijenili su par riječi pored aut-linije, ali se sve završilo prijateljskim zagrljajem.

Temperamentni Gatuzo očigledno je znao kako da motiviše ekipu na poluvremenu i "rosoneri" su u nastavku krenuli silovito i već poslije nepuna tri minuta stigli do vođstva.

Suso je ubacio za Kutronea, a dvadesetogodišnji napadač je odlično utrčao ispred Alisona i poslao loptu u mrežu - 0:1.

U narednim minutama smjenjivali su se napadi „rosonera“, a u 72. minutu odličnu priliku propustio je rezervista Kalinić. Alison je odbranio zicer hrvtaskom reprezentativcu, a Manolas u posljednji čas izbacio odbijenu loptu u korner ispred Čalhanoglua.

Ulazak Kalinića, bio je ipak dobar potez Gatuza, jer je samo dvije minute kasnije on asistirao Kalabriji za njegov prvenac u dresu Milana.

Na drugoj strani Di Frančeskove izmjene nisu urodile plodom. Džeko je zamijenio Naingolana i Roma je zaigrala sa dva špica, ali nije uspjela da probije bedem Milana ispred Donarume koji je u dva navrata odlično reagovao i spasio svoju mrežu.

Borini je u sudijskoj nadoknadi šutirao preko gola iz odlične prilike i propustio priliku da „ovjeri“ ubjedljivu pobjedu Milana, ali „rosoneri“ neće mnogo žaliti poslije trećeg vezanog trijumfa.

Serijom od osam mečeva bez poraza u Seriji A (12 računajući sva takmičenja) Milan se sa 44 osvojena boda izjednačio sa šestoplasiranom Sampdorijom, ali odlična forma ponovo će podgrijati ambicije o plasmanu u Ligu šampiona.

Četvrtoplasirani Inter bježi mu sedam bodova, treće plasirani Lacio sedam. Do kraja je u igri još 36 bodova...

SERIJA A - 26. KOLO:

Krotone - Spal 2:3 (0:1)
/Budumir 49, 86 - Antenuči 37, Simić 51, Paloski 60/

Fiorentina - Kjevo 1:0 (1:0)
/Biragi 6/

Sampdorija - Udineze 2:1 (1:0)
/Silvestre 35, 83 - Silvestre 90+5 autogol/

Sasuolo - Lacio 0:3 (0:2)
/Milinković Savić 7, 46, Imobile 30 pen/

Verona - Torino 2:1 (1:0)
/Valoti 12, 77 - Nijang 49/

Roma - Milan 0:2 (0:0)
/Kutrone 48, Kalabrija 74/

Juventus - Atalanta odgođeno

u ponedjeljak

Kaljari - Napoli 20:45

Igrano u subotu:

Bolonja- Đenova 2:0 (0:0)
/Destro 49, Faleti 72/

Inter - Benevento 2:0 (0:0)
/Škrinjar 67, Ranokija 69/

TABELA: Napoli (-1) 66, Juventus (-1) 65, Lacio 52, Inter 51, Roma 50, Sampdorija 44, Milan  44, Atalanta (-1) 38, Torino 36, Fiorentina 35, Udineze 33, Bolonja 33, Đenova 30, Kaljari (-1) 25, Kjevo 25, Sasuolo 23, Krotone 21, SPAL 20, Verona 19, Benevento 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC