FSS oduzima bodove Zvezdi i Partizanu!?

Autor:

"Večernje novosti" pišu da se Fudbalski savez Srbije odlučio na najrigorozniju meru prema "večitima" zbog ratova saopštenija.

FSS oduzima bodove Zvezdi i Partizanu!? Foto: MONDO/Mario Milojević

FSS je do sada pretio, a sada prelazi i na konkretne mere!

"Večernje novosti" pišu da je Fudbalski savez Srbije pripremio oštre kazne za Crvenu zvezdu i Partizan zbog "rata saopštenjima" i da će najvećim srpskim klubovima čak biti oduzeti bodovi u Superligi!

Ovaj list prenosi da su disciplinci FSS i Dragiša Binić, koji je zadužen za regularnost takmičenja, odlučili da zbog ovih istupa u javnosti "večite" kazne sa oduzimanjem tri boda.

Prethodno su iz Saveza apelovali na Crvenu zvezdu i Partizan da prestanu sa svađanjem putem saopštenja, Binić je poručio da od "srpskog fudbala prave rijaliti", ali nova serija međusobnih optuživanja preko medija bila je kap koja je prelila čašu.Tokom prethodne nedelje Partizan se oglasio zbog dosuđenog penala za Zemun (1:1), da bi na to reagovao tim iz Gornje Varoši i mnogi klubovi kojima je "dosta večitih", da bi potom i "prozvana" Zvezda reagovala rekavši da su "mali klubovi" napali po direktivi Slaviše Kokeze.

To nije jedini slučaj zbog kog je FSS, navodno, odlučio da kazni Zvezdu i Partizan pošto su se oni i tokom jesenjeg dela sezona oglašavali.

"Novosti" prenose i da će FSS nastaviti da kažnjava Crvenu zvezdu i Partizan i novim oduzimanjem bodova ukoliko se rat nastavi. Navode i da će zbog "dugog jezika" i "sarkastičnih izjava" u vezi sa suđenjem biti kažnjeni i Ilija Stolica (Vojvodina) i Nenad Lalatović (Čukarički).

Reakcije u pismima koje su prosleđivali medijima obično su se oslanjale na loše suđenje na njihovim ili "u korist" najvećeg rivala na utakmici protiv drugog tima, dok su tema bili i Milorad Mažić, Slaviša Kokeza, Zvezdan Terzić, Vladimir Vuletić i titule iz 1946. i 1986. godine.

U slučaju oduzimanja bodova, stanje na tabeli se neće drastično promeniti: Zvezda bi imala 60 bodova, Partizan 49, dok bi njihov najbliži pratilac bio Radnički s 43 boda.

Ostale vijesti