• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gatuzo: Nisam guru na klupi

Autori mondo.ba Autori Anadolija

“Ova profesija se ne uči kroz knjige, učite je tako što prepreke 'zdrobite zubima'. Neke sam savladao, ali ih je još puno preda mnom”, rekao je trener Milana Đenaro Gatuzo poslije plasmana u finale kupa italije.

Đenaro Gatuzo je nakon dolaska na klupu Milana imao loše rezultate, ali su “rosoneri” nakon pobjede nad interom u četvrtfinalu Kupa Italije 27. Decembra zaredali 13 utakmica bez poraza.

U srijedu uveče Milan se plasirao i u finale Kupa Italije.

Nakon dva polufinalna duela protiv Lacija nije bilo golova, pa su u sinoćnjem revanšu na San Siru odlučivali penali, poslije kojih je slavio Milan sa 5:4.

“Lacio je tim koji na domaćem terenu može svakome dati pet golova, jedna su od najefikasnijih ekipa u Evropi. Sjajno su ukomponovali fizičku spremu sa tehnikom. Bili smo dobri u revanšu, tako da su teško uspjevali da ugroze naš gol. Mogli smo postići gol, ali i primiti, tako da je to bila noć patnje“, kazao je Gatuzo.

Italijanski mediji su već počeli da veličaju Gatuzovo trenersko znanje i činjenicu da je Milan bez poraza 13 utakmica, te da je tokom sjajne serije u Seriji A uspio savladati oba rimska kluba i Lacio i Romu. No, popularni “Rino“ spušta loptu na zemlju.

“Želim da nešto razjasnim, jer nisam odličan trener. Još uvijek sam na početku karijere, nisam guru na klupi i još ništa nisam postigao. Istovremeno, nisam osoba za kakvu me neki smatraju. Ljudi zaboravljaju da sam od završetka igračke karijere proteklih pet godina radio, da imam titulu u trećoj ligi, da sam teško stekao iskustvo u komplikovanim okolnostima u inostranstvu. Ova profesija se ne uči kroz knjige, učite je tako što prepreke 'zdrobite zubima'. Neke sam savladao, ali ih je još puno preda mnom“, rekao je 40-godišnji trener za italijanske medije i dodao:

“Ovo je san i jako sam srećan čovjek što sam dobio ovakvu priliku. Ako imam priliku da ostanem u Milanu, onda ću ostati, jer ovo je moj dom. Ako ne mogu da ostanem, onda ću ići po neka druga iskustva“.

Milan će se u finalu Kupa Italije sastati sa Juventusom koji je sinoć golom Miralema Pjanića slavio sa 1:0 i ukupnim rezultatom 2:0 eliminisao Atalantu.

Gatuzo je tokom igračke karijere igrao za Peruđu, Glazgov Rendžers, Salernitanu, a zatim 13 čak sezona u Milanu. Karijeru je okončao u švajcarskom Sionu, gdje je i počeo trenersku karijeru. U dresu reprezentacije Italije s kojom je bio svjetski šampion 2006. godine odigrao je 73 utakmice i postigao jedan gol. Prije nego što je sjeo na klupu Milana vodio je Palermo, OFI Kretu, Pizu i trenirao mlađe kategorije “rosonera“.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC