• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radivojevićev veliki doprinos pozorišnoj sceni"

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić istakao je danas u Banjaluci u razgovoru sa rediteljem Jugom Radivojevićem da ovaj beogradski stvaralac svojim radom daje veliki doprinos pozorišnoj sceni grada na Vrbasu.

Talić je istakao da svojim stvaralačkim radom Radivojević podsjeća na smisao, dobrotu i radost života.

"Mislim da misija pozorišta i jeste da nas usmjerava da budemo bolji, da se pomažemo i poštujemo i da njegujemo vrijednosti", rekao je Talić nakon sastanka, povodom praizvedbe predstave "Naši dani", koja će u Radivojevićevoj režiji premijerno biti izvedena sutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Talić je ocijenio dragocjenim to što Radivojević režira u Narodnom pozorištu Srpske, te veoma značajnom i njegovu saradnju sa Dječijim pozorištem Srpske, u kojem je postavio predstavu "Orlovi rano lete", po kultnoj knjizi Branka Ćopića.

"Riječ je o darovitom stvaraocu, sa velikim brojem impresivnih nagrada. Njegov režiserski rukopis ostavlja dubok trag u pozorišnoj istoriji Banjaluke i radujem se sutrašnjoj premijeri predstave u Narodnom pozorištu Srpske", rekao je Talić.

Radivojević je zahvalio Taliću za prijem i poštovanje koje mu je iskazao, naglasivši da je podrška grada i gradske Skupštine važna za svako pozorište.

"Predstava 'Naši dani' je po mnogo čemu značajna za Narodno pozorište, za grad, ali i za kulturu Republike Srpske. Praizvedba teksta domaćeg autora Željka Stjepanovića velika je prednost, kao i negovan ansambl koji uigrano igra i nadam se da će da živi i traje", rekao je Radivojević.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković zahvalio je Taliću za interesovanje koje pokazuje za rad Narodnog pozorišta, te podsjetio da je sa njim nedavno razgovarao o izgradnji nove zgrade pozorišta, ali i rješavanju tekućih problema.

Sastanku je prisustvovao i umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop