"Radivojevićev veliki doprinos pozorišnoj sceni"

Autor:

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić istakao je danas u Banjaluci u razgovoru sa rediteljem Jugom Radivojevićem da ovaj beogradski stvaralac svojim radom daje veliki doprinos pozorišnoj sceni grada na Vrbasu.

"Radivojevićev veliki doprinos pozorišnoj sceni" Foto: Vedran Ševčuk

Talić je istakao da svojim stvaralačkim radom Radivojević podsjeća na smisao, dobrotu i radost života.

"Mislim da misija pozorišta i jeste da nas usmjerava da budemo bolji, da se pomažemo i poštujemo i da njegujemo vrijednosti", rekao je Talić nakon sastanka, povodom praizvedbe predstave "Naši dani", koja će u Radivojevićevoj režiji premijerno biti izvedena sutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Talić je ocijenio dragocjenim to što Radivojević režira u Narodnom pozorištu Srpske, te veoma značajnom i njegovu saradnju sa Dječijim pozorištem Srpske, u kojem je postavio predstavu "Orlovi rano lete", po kultnoj knjizi Branka Ćopića.

"Riječ je o darovitom stvaraocu, sa velikim brojem impresivnih nagrada. Njegov režiserski rukopis ostavlja dubok trag u pozorišnoj istoriji Banjaluke i radujem se sutrašnjoj premijeri predstave u Narodnom pozorištu Srpske", rekao je Talić.

Radivojević je zahvalio Taliću za prijem i poštovanje koje mu je iskazao, naglasivši da je podrška grada i gradske Skupštine važna za svako pozorište.

"Predstava 'Naši dani' je po mnogo čemu značajna za Narodno pozorište, za grad, ali i za kulturu Republike Srpske. Praizvedba teksta domaćeg autora Željka Stjepanovića velika je prednost, kao i negovan ansambl koji uigrano igra i nadam se da će da živi i traje", rekao je Radivojević.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković zahvalio je Taliću za interesovanje koje pokazuje za rad Narodnog pozorišta, te podsjetio da je sa njim nedavno razgovarao o izgradnji nove zgrade pozorišta, ali i rješavanju tekućih problema.

Sastanku je prisustvovao i umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković.

Ostale vijesti