"Radivojevićev veliki doprinos pozorišnoj sceni"

Autor:

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić istakao je danas u Banjaluci u razgovoru sa rediteljem Jugom Radivojevićem da ovaj beogradski stvaralac svojim radom daje veliki doprinos pozorišnoj sceni grada na Vrbasu.

Talić je istakao da svojim stvaralačkim radom Radivojević podsjeća na smisao, dobrotu i radost života.

"Mislim da misija pozorišta i jeste da nas usmjerava da budemo bolji, da se pomažemo i poštujemo i da njegujemo vrijednosti", rekao je Talić nakon sastanka, povodom praizvedbe predstave "Naši dani", koja će u Radivojevićevoj režiji premijerno biti izvedena sutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Talić je ocijenio dragocjenim to što Radivojević režira u Narodnom pozorištu Srpske, te veoma značajnom i njegovu saradnju sa Dječijim pozorištem Srpske, u kojem je postavio predstavu "Orlovi rano lete", po kultnoj knjizi Branka Ćopića.

"Riječ je o darovitom stvaraocu, sa velikim brojem impresivnih nagrada. Njegov režiserski rukopis ostavlja dubok trag u pozorišnoj istoriji Banjaluke i radujem se sutrašnjoj premijeri predstave u Narodnom pozorištu Srpske", rekao je Talić.

Radivojević je zahvalio Taliću za prijem i poštovanje koje mu je iskazao, naglasivši da je podrška grada i gradske Skupštine važna za svako pozorište.

"Predstava 'Naši dani' je po mnogo čemu značajna za Narodno pozorište, za grad, ali i za kulturu Republike Srpske. Praizvedba teksta domaćeg autora Željka Stjepanovića velika je prednost, kao i negovan ansambl koji uigrano igra i nadam se da će da živi i traje", rekao je Radivojević.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković zahvalio je Taliću za interesovanje koje pokazuje za rad Narodnog pozorišta, te podsjetio da je sa njim nedavno razgovarao o izgradnji nove zgrade pozorišta, ali i rješavanju tekućih problema.

Sastanku je prisustvovao i umjetnički direktor Narodnog pozorišta Srpske Aleksandar Stojković.

Ostale vijesti