• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta to fali Arsenalu? Tjeri Anri zna!

Autor mondo.rs

Zašto u Arsenalu sada nema fudbalera poput Žilberta Silve ili Koloa Turea koji će se zauzeti za ekipu? Kako su ostali bez potrebne agresivnosti neophodne da bi se vratio na pravi kolosek?

Poraz Arsenala na polupraznom "Emirejtsu" ponovo je upalio alarme u severnom Londonu i po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina navijači traže "Vengerovu glavu".

Očekivao se razlaz prethodnog leta, a na iznenađenje svih klub je ostao u svojoj "komfornoj zoni" i ponudio novi ugovor stručnjaku koji je na klupi još od 1996. godine, ali odavno se na ovaj klub ne gleda kao na tim koji je favorit za titulu, sve manje i za mesto u Ligi šampiona.

Poraz od Sitija za vikend u finalu Liga kupa, pa još jedan, i to mnogo teži u smislu užasne igre i još užasnije atmosfere, ovog četvrtka, stavio je novi tas na vagu na kojoj se procenjuje ostanak Vengera na klupi "tobdžija".


Ono što se na "Emirejtsu" moglo primetiti jeste da je Arsenal ponovio bio beskrvan i igrači su delovali kao da su se odavno predali čekajući "nešto novo".

To je primetio i Gari Nevil koji pripada generaciji fudbalera čiji su problemi bili rešavani na malo drugačiji način - umesto tapšanja po leđima i poruke "biće bolje", dok su svima glave pognute i nosevi "obešeni" - u Mančester junajtedu bi dobili lekciju od Aleksa Fergusona, ali bi i sami sebe prozivali, psovali i izazivali čarke koji bi potom povukle i agresivniji pristup fudbalu.

Tako je reagovao i na izjave Henrika Mkhitarjana i Pjera-Emerika Obamejanga, novopridošlica tokom januara, koji su rekli da se igrači moraju ujediniti.

"Mene zanima da li se igrači Arsenala ikada posvađaju, kažu jedni drugima da igraju užasno ili bar analiziraju jedni druge i traže načine kako da se poprave? Da li gledaju sinoćnu utakmicu ili su to već to ostavili iza sebe? Stvarno ne znam...", sarkastično je napisao Nevil.

Da li je nova era u kojoj su društvene mreže dominantne, a svako podvikivanje na terenu ocenjeno kao "loša atmosfera" promenili fudbal? Sasvim je moguće...

Umesto toga posle loše partije očekuje se "tvit" fudbalera koji poručuju navijačima da će dati sve od sebe umesto da se suoče sa pravim problemima i da ih reše u svlačionici, makar to značilo i obračune - ipak je iskrenije.


Džejmi Karager i Tjeri Anri su tako jedva smogli snage da analiziraju novo "dno dna" za Arsenal i nakon dugog traženja reči za njihovu igru, njihov najbolji opis je bio: dubok uzdah i "pffff".

"Oni ne znaju šta žele, ali moraju da pobede i Brajton u Premijer ligi i Milan u Ligi Evrope. Moraš pokušati! U Barseloni je bilo lako da se vratiš na pravi put, da oskočiš, ali u Arsenalu se to sada ne dešava", kazao je Anri i govorio je o lošoj atmosferi na "Emirejtsu" zbog koje je čak očekivao i promašaj Obamejanga iz penala. I pogodio...

"Kako vratiti moral ekipi? Teško je sada... Vidite i da Venger kasni na konferenciju, osećate u vazduhu da nešto ne valja. Hladnoća, saobraćaj, utakmica na TV-u? To nije izgovor za navijače, znam da to nije bilo u moje vreme u Arsenalu".

Prisetio se svog perioda u Arsenalu...

"Žao mi je Vengera... Videćemo šta je radio tek kad napusti klub. Mi smo kliknuli, imali smo pravi miks... Loren, Žilberto, Adams, Kion, Ture, Dejvid - bio je pravi balans. Plašili su nas se jer smo dobro igrali, ali smo bili tu i ako je potrebno da se zakačimo", naveo je Anri i prećutao da toga sada nema u Arsenalu koji već dugo nema lidera.

Karager je poručio da bi najbolja promena za Arsenal mogla da bude da sada promeni trenera i da napadne Ligu Evrope, ali da ne veruje da će se to desiti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC