Brifing: Kazne za televizije i masovno padanje...

Autor:

Pregled najzanimljivijih priča iz današnjih novina je pred vama...

0
A- A A+
brifing Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Autoput na kredit

Sredinom marta sa predstavnicima Evropske investicione banke biće potpisana dva ugovora za dodatno zaduženje od 47 miliona evra za završetak izgradnje autoputa "9. januar" i na grant od 6.8 miliona evra Evropske komisije za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške. Ovo je juče najavio direktor Autoputeva RS Dušan Topić. On je naglasio da će konačna cijena iznositi 402 miliona evra, piše Euroblic.

RAK kaznio televizije

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) kaznila je RTRS sa 37.000 KM, FTV sa 7.000 KM, OBN sa 5.500 KM i BN televiziju sa 2.500 KM. RTRS-u je izrečena kazna od 28.000, a potom i od 9.000 KM zbog kršenja Kodeksa o audio-vizuelnim medijskim uslugama i medijskim uslugama radija. Analizom emitovanih filmova na FTV utvrđeno je da neki od njih nisu bili prilagođeni terminu prikazivanja, piše Glas Srpske.

Zima puni ambulante

Ljekari u hitnim službama, ambulantama i bolnicama u BiH zadnjih dana imaju pune ruke posla, jer je veliki broj građana zatražio pomoć zbog lomova i povreda zadobijenih od padova. U petak je u sarajevskoj Hitnoj pomoći do 10 sati primljeno 18 pacijenata, a sedam intervencija je bilo na terenu, pišu Nezavisne. Ljekari savjetuju poseban oprez, a ukupan broj pacijenata u Sarajevu koji su se javili zbog povreda od pada je 97.

Ostale vijesti