• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Sabit Hadžić, bivši selektor "zmajeva"

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH i bivši košarkaš sarajevske Bosne i reprezentativac Jugoslavije, preminuo je u Antaliji, u 61. godini.

Sabit Hadžić, nekadašnji košarkaš, a potom i uspješan trener preminuo je u bolnici u Antaliji u 61. godini od posljedica moždanog udara, koji je pretrpio prije dvadesetak dana. Ljekari su mu se borili za život od sredine februara, ali nažalost nisu uspjeli.

Hadžić će ostati upamćen kao čovjek koji je četiri puta kao selektor predvodio košarkašku reprezentaciju BiH na evropskim prvenstvima. Prvi put bilo je to 1997. godine u Španiji, zatim 1999. u Francuskoj, pa dvije godine kasnije u Turskoj i na kraju 2011. u Litvaniji, tokom svog drugog mandata na klupi bh. tima.

Cijelu igračku karijeru Hadžić je proveo u sarajevskoj Bosni s kojom je 1979. godine osvojio naslov klupskog šampiona Evrope. Sa reprezentacijom bivše SFR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama u Los Angelsu 1984. godine.

Od Hadžića oprostili su se i iz Košarkaškog saveza BiH, koji je na zvaničnoj internet stranici, uputio posljednji pozdrav bivšem selektoru koji je jutros izgubio bitku sa teškom bolešću.

Hadžić je rođen 7. augusta 1957. godine u Sarajevu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC