• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maldini: Milan konačno izgleda kao tim

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Biće to vrlo delikatan susret, posebno za Inter, koji je u lošijoj formi u poređenju sa prethodnim duelima ove sezone", kaže legendarni Paolo Maldini uoči milanskog derbija.

Paolo Maldini, nekada sjajni odbrambeni fudbaler, u razgovoru za italijanske medije uoči velikog milanskog derbija rekao je da njegov nekadašnji klub Milan konačno izgleda kao tim.

Derbi između Milana i Intere, 190. prvenstveni, igraće se u nedjelju u 20.45 sati na "San Siru", a u mnogo boljem raspoloženju duel očekuju "rosoneri", koji iza sebe imaju niz od 13 utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

"Na različite načine sam se suočavao sa milanskim derbijem, jer sam ga igrao u raznoj starosnoj dobi. Kada imate 16 ili 17 godina, nažalost, emocije mogu uticati na vašu igru. Ali, kada igraš derbi sa 30-35 godina, onda više samopouzdanja i više uživaš u utakmici", kazao je Maldini i okrenuo se sutrašnjem duelu:

"Biće to vrlo delikatan susret, posebno za Inter, koji je u lošijoj formi u poređenju sa prethodnim duelima ove sezone. S druge strane Milan je počeo sezonu jako loše zbog mnogo novih igrača i promjene vlasnika kluba, ali konačno je počeo izgledati kao pravi tim. 'Rosoneri' i dalje mogu do četvrtog mjesta, pa ćemo vidjeti šta će biti."

"Derbi dela Madonina" - simbol i praznik Milana

Maldini je jedna od najupečatljivijih ličnosti u istoriji italijanskog fudbala. Blistavu karijeru okončao je u 41. godini, a ostaće upamćen kao jedan od najboljih defanzivaca Evrope svih vremena.

"Nikada nisam razmišljao na način da povrijedim protivnika, čak iako je jasno kao dan da je fudbal kontaktni sport. Moje jedini cilj, možda i moja jedina ljubav u sportu, bila je lopta. Bio sam koncentrisan na to kako će se lopta odbiti i samo sam to pratio", istakao je Maldini.

Cijelu igračku karijeru, od 1985. do 2009. godine, proveo je u Milanu. Za klub sa "San Sira" odigrao je 902 zvanične utakmice i postigao 33 gola.

Sa "rosonerima" je osvojio sve što se može osvojiti, izuzev Kupa UEFA, današnje Lige Evrope. Izdvaja se sedam naslova šampiona Italije, pet Evrope i tri svijeta.

Sa reprezentacijom Italije, za koju je odigrao 126 utakmica uz sedam pogodaka, bio je vicešampion i svijeta i Evrope.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC