• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Živkovićev "golazo"!

Autor mondo.rs

Porto je u petak uveče izbacio Sporting iz trke za titulu prvaka Portugalije. Benfika je 24 sata kasnije poručila da neće odustati.

U petak uveče na "Dragau", u direktnom duelu za prvo mesto na tabeli, Porto i Iker Kasiljas izbacili su lisabonski Sporting iz trke za šampionsku titulu.

U subotu uveče na "Da Lužu", drugi velikan iz Lisabona poručio je lideru na tabeli da neće odustati:

Benfika - Maritimo 5:0 (4:0) u meču 25. kola Primijere koji je "golazom" zatvorio Andrija Živković!



Levonogi dribler "ubio je pauka" slabijom, desnom nogom u 81. minutu utakmice za peti gol "orlova" u duelu sa neravnopravnim rivalom, posle kojeg je situacija na čelu tabele ovakva:

1. Porto / 21-4-0 / 67
2. Benfika / 19-5-1 / 62
3. Sporting / 18-5-2 / 59

Pitanje šampiona Portugalije, ukoliko "zmajevi" i "orlovi" ne budu pravili nepredviđene kikseve (a, Benfika nije izgubila ni od koga još od 16. septembra i gostovanja Boavišti - 2:1) moglo bi da bude rešeno 15. aprila kada će Živkovićev tim dočekati i dalje neporaženog rivala sa severa.

Živković
Izvor: YouTube



Semafor:

1:0 - Žonas (16)

2:0 - Grimaldo (22)

3:0 - Žonas (34)

4:0 - Žonas pen (42)

5:0 - Živković (81)

Napadač Benfike, Žonas, postigao je tri gola u prvom poluvremenu koja je pogotkom za 2:0 na asistenciju Živkovića "isekao" Grimaldo u 22. minutu. Iz uloge asistenta u ulogu strelca, reprezentativac Srbije uskočio je u finišu meča kada je rutinski rešio 1 na 1 situaciju na levom krilu šaljući poruku skautima narednih rivala Benfike - mogu da pogodim i desnom!

Živković je uglavnom ulazio sa klupe u prvom delu sezone kada je imao i problema sa povredama, a potom bio "na ledu" kod trenera Ruija Vitorije koji ga je u novembru, decembru i januaru na 12 utakmica samo dva puta uveo s klupe u igru. Živković je u međuvremenu ili bio van protokola ili neiskorišćena izmena, da bi od meča sa Rio Aveom 3. februara zauzeo mesto u startnoj postavi i tu ostao do večeras.

U meču sa Maritimom, "Žile" je odigrao 90 minuta peti uzastopni put a Benfika zabeležila petu uzastopnu pobedu: 5:1, 1:3, 4:0, 1:3, 5:0. U toj seriji, 21-godišnji Nišlija postigao je dva pogotka, jedan Portimonenseu 10. februara i jedan večeras, tako da sada ima učinak od tri gola i četiri asistencije u sezoni 2017/18.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC