• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo zna sa svima... osim sa Zrinjskim!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Sjajna serija sarajevskih "plavih" od deset prvenstvenih utakmica bez poraza prekinuta na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Sarajevski Željezničar, do ovog kola vodeći tim Premijer lige BiH, prekinuo je sjajnu seriju od 10 prvenstvenih mečeva bez poraza.

"Plavi" su poraženi u subotu minimalnim rezultatom 0:1 na stadionu "Pod Bijelim brijegom" od aktuelnog šampiona Zrinjskog iz Mostara, čime su okončali niz od 10 susreta na kojima su ostvarili čak devet pobjeda i samo jedan remi.

Ekipa Blaža Sliškovića još jednom je pokazala da zna kako se igra sa timom sa "Grbavice", s obzirom da je sjajna prvenstvena serija Želje počela upravo nakon prvog ovosezonskog susreta sa "plemićima".

Zrinjski je i tog 30. septembra prošle godine, kao gost, slavio 1:0, nakon čega je uslijedila serija nepobjedivosti izabranika Admira Adžema.

Padali su redom Čelik, GOŠK, Mladost, Borac, Sarajevo, Široki Brijeg, Radnik, Krupa i Sloboda, dok je jedino Vitez uspio ostati neporažen u tom periodu.

A onda je došao novi derbi, ovaj put u Mostaru, i novi trijumf Zrinjskog protiv Željezničara, drugi uzastopni rezultatom 1:0.

Jedina razlika je u tome što je na "Grbavici" gol za Sliškovićev tim postigao Nemanja Bilbija, da bi odluka na stadionu "Pod Bijelim brijegom" stigla nakon gola Semira Pezera.

Dakle, uoči posljednjih 90 minuta prvog dijela sezone, odnosno prije podjele na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak, Zrinjski je šestim uzastopnim trijumfom postao novi lider Premijer lige BiH sa 49 bodova, dva više u odnosu na Željezničar.

Priliku da tu ostane imaće u srijedu, na "vrućem" terenu Gradskog stadiona u Banjaluci, dok će Sarajlije šansu za iskupljenje tražiti u "Dolini ćupova" u duelu sa posrnulim Čelikom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC