Rekorder sa Sokoca: "Naduvao" četiri promila

Autor:

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske testirali su u februaru 2.482 vozača, a kod njih 507, odnosno 20 odsto, utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi.

0
A- A A+

alkohol, alkotest, vozač Foto: mondo.rs


U okviru akcije pojačane kontrole saobraćanja, sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, kontrolisano je ukupno 2.829 učesnika u saobraćaju, kojima je za počinjene prekršaje izdato 925 prekršajnih naloga, saopšteno je iz MUP-a.

Od ukupno 507 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, 48 je uhapšeno.

U okviru ove akcije, koja je sprovedena po principu dvodnevne kontrole u periodu od 23.00 do 4.00 časa na području u nadležnosti svih policijskih uprava, najveća koncentracija alkohola u organizmu kod jednog lica zabilježena je na Sokocu, i to četiri grama po kilogramu.

Vršeći analizu stanja bezbjednosti saobraćanja u toku prošle godine, utvrđeno je da su 1.008 ili 10 odsto saobraćajnih nezgoda prouzrokovali vozači koji su bili pod uticajem alkohola.

MUP Republike Srpske apeluje da građani, naročito vozači, ne učestvuju u saobraćaju pod dejstvom alkohola, te da na taj način ne ugrožavaju svoj i život drugih lica.

Ostale vijesti