Gotje, Lubuten, Ana Vintur... zajedno na večeri

Autor:

Ne, nisu se slavna imena francuske i svetske mode okupila zbog druženja. Biznis je u pitanju.

0
A- A A+

Francuski predsednik Emanuel Makron okupio je na večeri u ponedeljak, u Jelisejskoj palati poznate francuske i svetske modnekreatore i imena iz sveta mode, u želji da pruži podstrek jednom od najunosnijih sektora u toj zemlji, ali i uz poziv dizajnerima sa svih strana sveta da dođu u Francusku.

Nigde moda nije veći biznis nego u Francuskoj i Makron planira da to tako i ostane, a ova gala večera - koja se poklopila s pariskom nedeljom mode, njegov je najnoviji pokušaj da privuče preduzetnike sa agendom pogodnom za poslovanje, navodi Rojters.

"Kreatorima želim da poručim: Izaberite Francusku", rekao je Makron, u obraćanju zvanicama, među kojima su bili Žan-Pol Gotijea, Eli Sab, Kristijan Lubuten, glavna urednica modnog časopisa "Vog" Ana Vintur i dizajnerka kuće Aleksandar Mekvin, Sara Barton.

Makron je istakao da mu je najveća želja da "kreatori, bilo da su iz Indije, Japana, Afrike, SAD ili Kine, razmotre mogućnost da dođu da stvaraju u Francuskoj".

"A mi ćemo učiniti sve kako bismo im olakšali rad", poručio je francuski predsednik.

Večeri je prisustvovala i Makronova supruga Brižit, u kreaciji jednog od njenih omiljenih francuskih kreatora, Luja Vitona.

Tagovi:

Ostale vijesti