• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi 5G telefon: 3 kamere, nov ekran, 6 GB RAM...

Autor mondo.rs

Izgleda da će HTC U12 biti prvi 5G telefon na planeti, ali će podržavati i sve danas „uobičajene“ karakteristike.

Ruski novinari nekako su „otkrili“ karakteristike HTC U12 telefona, koji tek treba da bude predstavljen javnosti. Da li su u prvu - videćemo uskoro, ali PhoneArena tvrdi da su nakon Rusa, ove specifikacije potvrdili i još neki izvori, između ostalih LlabTooFeR.

Prema ovim izvorima HTC U12 imaće nov ekran odnosa strana 18:9, Quad HD rezolucije, na dijagonali od šest inča i sa Super IPS matricom, umesto AMOLED. Biće jedan od prvih telefona opremljenih novim Qualcomm X20 LTE modemom, za brzine prenosa podataka do 1.2 Gbps. Takođe, ovo bi mogao biti prvi 5G telefon komercijalno dostupan, pa bi U12 mogao biti spreman za prvi komercijalne 5G mreže, koje bi mogle da se pojave već krajem ove i početkom sledeće godine u razvijenom delu sveta.

Telefon će biti opremljen novim Snapdragon 845 čipsetom, uz 6 GB RAM, 128 GB memorije, Dual SIM podršku i microSD slot. Na poleđini će biti dvostruka kamera 12 MPx + 16 MPx, koje će izraditi Sony (senzor IMX3xx), a na prednjem delu selfi kamera rezolucije 12 megapiksela. Od softvera videćemo, naravno, Android Oreo 8.0 makar i Edge Sense 2.0, sa podesivim opcijama za stiskanje u svakoj od aplikacija. Baterija će biti „na ivici“, s obzirom na to da se „tipuje“ da ima oko 3.400 mAh.

Izvori koje smo pomenuli saznaju da bi premijera telefona mogla da bude održana u aprilu, a da će prodaja uslediti ubrzo zatim, po ceni od oko 880 dolara, mada će krajnja cena zavisiti od regiona do regiona, kao i do sada.

Za kraj ostavili smo priču o dizajnu, a videćemo evoluciju „tečnog stakla“, koju HTC kompanija praktikuje već neko vreme i koja izgleda sjajno.

Ukoliko je sve ovo istina - HTC ima još jedan odličan telefon (u najavi)!


Tagovi

htc

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS