Danas toplije, čuvajte se odrona na putu

Autor:

Danas će biti promjenljivo i toplije vrijeme uz smjenu sunčanih intervala i kiše, i najvišu temperaturu vazduha do 15 stepeni Celzijusovih.

0
A- A A+

Na jugu i jugozapadu očekuje se češća kiša, uz moguće pljuskove sa grmljavinom.

Tokom noći kiša će postepeno jačati u svim predjelima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren južnih smjerova.

Stanje na putevima

Učestali su odroni kamenja i zemlje dolinom rijeke Ugar, od Kneževa prema Travniku, a vozačima se savjetuje oprez i na putnim pravcima Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

"Zbog kiše koja pada u većem dijelu Srpske, kolovozi su ovog jutra mokri i klizavi, pa se vozačima savjetuje maksimalno oprezna vožnja, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme", navedeno je u saopštenju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta "Crkvište", zbog izgradnje auto-puta obustavljeno je saobraćanje i preusmjereno na privremenu obilaznicu.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice.

U toku je izgradnja vodovoda na području naselja Šnjegotina u opštini Čelinac, zbog čega je izmijenjen režim saobraćanja na regionalnom putu R-476-a, dionica Ukrina-Klupe.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćanje teretnih vozila i dalje je preusmjereno na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Naplatne stanice u Laktašima i Drugovićima nisu završene i neće biti u funkciji do završetka kompletne dionice auto-puta Banjaluka-Prnjavor.

Na regionalnom putu R-454, dionica Bratunac tri-Drinjača, ostaje na snazi zabrana za prolazak teretnih vozila težih od tri i po tone i autobuse klase M3.

U Federaciji BiH zbog magle je smanjena vidljivost na putnim pravcima Žepče-Maglaj, Livno-Glamoč, Lašva-Vitez-Novi Travnik, Olovo-Srebrenik, te na području Tuzle i Kladnja.

Na dionicama Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar i Bugojno-Novi Travnik kolovoz je mokar ili vlažan, a povećana je i opasnost od odrona.

Na auto-putu "A-1", na dionici Sarajevo zapad-Lepenica, saobraćaj je u tunelu "Igman" preusmjeren iz vozne u traku za preticanje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ostale vijesti