• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada je hrabrost dio posla (VIDEO)

Autor mondo.ba

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda jedan zimski radni dan ekipe zadužene za održavanje baznih stanica mobilne telefonije?

Često razmišljamo o proizvodima i uslugama koje koristimo svakodnevno i koje su dio našeg života. Zadovoljni smo, nismo zadovoljni, treba nam, ne treba nam, hoćemo je, nećemo je…. Ali, da li ikada zapravo razmišljamo o ljudima koji stoje iza svake, pa i one najmanje faze u izradi nekog proizvoda ili svakodnevne brige o funkcionisanju usluge koju koristimo?

Upravo zato smo odlučili da vam pokušamo dočarati jedan zimski radni dan ekipe zadužene za održavanje baznih stanica mobilne telefonije m:tel-a, koji se staraju o tome da naši mobilni ljubimci budu uvijek 'na mreži', sa svim uslugama koje želimo. 

-
Izvor: m:tel

Zamislite sad jednu veliku planinu i njen najviši vrh. Neka to bude Vlašić, kao u ovom slučaju, i neka to bude vrh Paljenik. Dodajte u mislima više od 10 metara snijega koji pokriva tu planinu. Isto tako, dodajte maglu koja skriva šumu, ali i sve što se nalazi iznad snježnih nanosa. Bilo bi dobro zamisliti i temperaturu ispod -10⁰C, te vjetar koji šiba po licu…

Sada zamislite ekipu od pet ljudi koji nose opremu kao prtljag na leđima i koji se probijaju do vrha planine gdje se nalazi bazna stanica. Dobar dio puta pješke!  A, onda, kada uspiju pronaći stanicu u magli koja je skriva, valja ukloniti nanose snijega kako bi se probili do ulaza u objekat.

Kada ste sve to zamislili, sada bi bilo dobro da još dodate i činjenicu da za posao koji je potrebno obaviti ova ekipa ima ograničeno vrijeme od sat vremena! Da, dobro ste pročitali, jedan sat! Zbog povratka, magle i planine koja nije uvijek oduševljena našim gostovanjem na njenim vrhovima.

Ako vam je teško zamisliti sve ovo, pogledajte video snimke snimljene upravo u jednom od radnih pohoda na Vlašić.

-
Izvor: m:tel

m:tel – imate prijatelje!

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ranko

Bilo je gore 93 I 94. Ovo je nista

hf

A vi zamislite koja je hrabrost ostati bez posla i bolesni ste a morate zivjeti i placati sve obaveze i hranu.

iz

Svaki posao je tezak.Nema ljeba bez motike.Zato su mtel-e usluge preskupe.

Mina

Svaka čast za ekipu.

Zeljko

Momci svaka cast

RECENZIJE

TIPS & TRICKS