• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari Pešić: Zvezda ima trenera za četiri godine

Autor mondo.rs

"Dušan Alimpijević je jedan od najvećih dobitaka kluba ove sezone", kaže iskusni stručnjak u najavi utakmice svoje Barselone i crveno-belih. "Važno nam je da pobedimo, zbog Reala".

 Kari Pešić: Zvezda ima trenera za četiri godine Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts sprema se za put u Španiju, gde će u petak gostovati Barseloni Svetislava Pešića.

Ekipa Dušana Alimpijevića odlazi na parket osvajača Kupa kralja u popravljenom raspoloženju, posle pobeda protiv Unikahe i "overenog" prvog mesta na tabeli ABA lige u Laktašima.

U Palati "Blaugrana", srpskog predstavnika dočekaće poznat trener, koji neretko posećuje i Zvezdu i crveno-beli "Pionir". U razgovoru za "Sportski žurnal", Pešić je govorio i o Zvezdi o njenoj sezoni 2017/18.

"Crvena zvezda ima novog trenera i praktično novi tim. Zbog toga se i nije mogao očekivati da cele sezone ima kontinuitet. Ali, Crvena zvezda je uradila izuzetan posao, pogotovo trener Alimpijević koji gradi svoje ime na vrlo pošten i kvalitetan način. Zahtevan je, dosta traži od igrača i sigurno će uspeti. Dobar trener nije samo onaj koji pobeđuje, već i onaj koji u kriznim periodima zna da podigne ekipu i vrati na pravi put. To je veoma važan segment, pogotovo kada ima toliko mečeva, putovanja i pritisaka", rekao je Pešić.

Izvor: MN PRESS



Komentarišući Alimpijevićev rad, trofejni stručnjak dodao je i...

"On odlično kontroliše situaciju i to se vidi na terenu i u njegovim izjavama. Mislim da je on jedan od najvećih dobitaka Crvene zvezde ove sezone. Pored pobeda u Evroligi, naročito je važan uspeh u ABA ligi, ali i da dobiješ jednog kvalitetnog trenera koji garantuje kontinuitet u radu. Igrače je teško zadržati, pogotovo u Srbiji, što još više povećava značaj kontinuiteta trenera. Dakle, Crvena zvezda je sa Duškom dobila trenera za duže vreme, recimo neki olimpijski ciklus na četiri godine, gde može da se napravi ozbiljna selekcija igrača i da se izgradi filozofija igre i rada".

Pešić je Zvezdu vodio u dva navrata, navijači su ga zavoleli, a on ne krije da oseća posebne emocije pred duel protiv kluba sa Malog Kalemegdana.

"Veoma sam ponosan na ono što smo postigli dok sam bio u Crvenoj zvezdi. Napravili smo dosta toga i uvek se rado sećam tog vremena. Zato sam i dan danas rado odem na treninge Crvene zvezde i sa svima u klubu imam sjajan odnos. Veoma mi je drago zbog toga. Kada te neko dočeka kao člana porodice i i to predstavlja važan deo trenerske karijere. A, emocija uvek ima. Bez njih nema ni sporta. Ko kaže da mu je svejedno, taj je verovatno zalutao u sport".

Kada je u pitanju Barselona, popularni "Kari" ne krije da je pre prihvatanja poziva Katalonaca razmišljao i da se sprema za život bez trenerskog poziva.

"Ništa se ne dešava slučajno. Sve što sada radim, radim sa velikom motivacijom i to me ispunjava. Ali u dve godine koje sam proveo u oporavku posle operacija, video sam i da ima mnogo drugih stvari koje mogu da me učine srećnim. Ranije sam uvek razmišljao o budućnosti, sada o tome uopšte ne mislim. Važno mi je da samo uživam u vremenu koje provodim ovde, da klubu i sebi donesem što više sreće".

Pešić je u intervjuu otkrio da se o povratku dogovorio sa predsednikom kluba Hoze Marijom Bartomeuom, kao i sa direktorom kluba Naćom Rodrigezom, svojim nekadašnjim igračem.

"Dosta dobro poznajem klub i znam kako funkcioniše. Ovde imam i kuću, zbog čega sam često dolazio. U to smislu adaptacija mi nije bila potrebna. Ali, postojali su tu neki drugi problemi. Klub je do kraja januara izgubio čak 22 utakmice, što je za Barselonu bilo nezamislivo. Drugi problem je što sam ranije radio samo sa dvojicom igrača iz ove selekcije, sa Navarom i Klaverom, mada ostale dobro poznajem. Ali, njih dvojica mi mnogo pomažu. Objasnili su ekipi ko je Pešić, na čemu insitiram i koja je moja filozofija".

Barselona je pod Pešićem osvojila Kup kralja, pa doživela evroligaške poraze protiv Reala i Žalgirisa. Duel protiv Zvezde dočekuje sa skorom 7-17.

"Reakcija igrača bila je fantastična. Na žalost, istrošili smo se previše na Kupu. Pored Serafana izgubili smo Hangu, pa Sandersa. Oni i dalje ne mogu da igraju i ne znamo kada će moći. Pa se posle toga razboleo Oriola i dve nedelje bio bez treninga. A, onda smo na sve to ostali i bez Rivasa. Tim nam je bio praktično desetkovan. Već (u pobedi) protiv Mursije (prošle subote) situacija je malo bolja. Ipak, nema Hange, Serafana i Sandersa, ali ostali su tu i vredno rade".

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, Pešić je već isticao da je Barselonin cilj da osvoji titulu, a već u nedelju igraće prvenstveni "El Klasiko" protiv Reala. Kada je u pitanju Evroliga, Top 8 je odavno nedostižan...

"Evroliga može dosta da nam pomogne", ističe "Kari".

"To je najbolja uvertira za domaći šampionat. Ne postoji bolja priprema za meč protiv Reala nego da se igra dobra utakmica protiv Crvene zvezde i naravno da se pobedi. Sigurno niko ne razmišlja po principu - 'pošto nemamo šansu za plej-of, onda će trener da odmori neke igrače i proba neke nove varijante'. To ne dolazi u obzir. Mi sve vreme moramo da dižemo kvalitet igre i da pobeđujemo. Nema ništa lepše nego kada posle dobre utakmcie i trijumfa kreneš kući sa dobrim osećajem. Tada znaš da si napravio nešto važno i za sledeći meč. Nas već u nedelju čeka duel sa Realom i mnogo nam je bitno da pobedimo Zvezdu. Svaki meč u Evroligi igraćemo sa tom filozofijom", uverava Pešić na kraju razgovora za "Sportski žurnal".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC