• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slušalice koje čuju okolinu, ali i odlično zvuče

Autor mondo.rs

Slušajte omiljenu muziku, ali oslušnite i okolinu, onda kad vi poželite, pomoću inovativnih slušalica sa istovremenim potiskivanjem buke i poboljšanjem glasa iz okoline.

 Slušalice koje čuju okolinu, ali i odlično zvuče Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Novi model Sony bežičnih slušalica WH-1000XM2 donosi mnoštvo novih i poboljšanih karakteristika, a isprobali smo ih tokom Sony CES evropskog događaja u austrijskoj prestonici, krajem februara. Kompanija Sony iskoristila je svoju stručnost u oblasti u kojoj je vrlo cenjena, kako bi nadogradila i dodatno poboljšala zvuk.

Ove slušalice posebne su po tome što omogućavaju bežično povezivanje na audio uređaje, recimo Xperia telefon i po aplikaciji, kojom se optimizuje zvuk u odnosu na okolinu u kojoj se nalazite. Sony tvrdi da slušalice poseduju najbolje suzbijanje buke među svim slušalicama, a na osnovu onoga što smo imali priliku da čujemo u Beču, rekli bismo da je to tačno. WH-1000XM2 omogućavaju kontrolisanje dodirom, jednostavno prevlačeći nagore da pojačate zvuk ili nadole da ga utišate i tapkanjem da prebacujete ili pauzirate pesmu.

Glasom ćete biti obavešteni kad se pokrene suzbijanje buke, a to možete da uradite i ručno, putem prekidača na slušalicama. Kad je potiskivanje buke uključeno nećete čuti glasove, ali ni zvukove iz vaše okoline, recimo motor aviona se neće čuti nimalo, ali jednim tapom uz zadržavanje prsta omogućićete izdvajanje glasa osobe koja vam se obraća ili glasova iz okoline. Ovo omogućava da ne propustite nijedno važno obaveštenje i da jednostavno budete u toku i sa muzikom koju slušate i sa okolinom, a da se oni ne mešaju.

Sony je ovu tehnologiju izdvajanja zvuka i potiskivanja buke nazvao SENSE ENGINE i nakon što smo je čuli u praksi smatramo da bi svake slušalice trebalo da je imaju. Uz to zvuk slušalica WH-1000XM2 je vrhunski, uz MEGA BASS i kvalitet koji od Sony kompanije i očekujete. Naravno, s jačinom zvuka u slušalicama nema problema, jer će on uvek biti dovoljno prodoran, zbog integrisane tehnologije suzbijanja buke.

Slušalice su premijum dizajna, izrađene od najkvalitetnije plastike i metala, premazane posebnim slojem, koji se ne haba i ne gubi boju na suncu. Jastučići su vrhunski, takođe.

Slušalice poseduju Bluetooth vezu, putem Hi-Res audio tehnologije, a omogućeno je i korišćenje Google Assistant funkcije, bez obzira na okruženje u kojem se nalazite. Baterije su dovoljne da isporuče oko 30 sati muzičke reprodukcije, sa uključenom opcijom suzbijanja buke ili čak 40 sati bez nje. Za 10 minuta punjenja dobija se oko 70 minuta autonomije, a pun ciklus punjenja biće izvršen za oko četiri sata (putem USB veze).

Ove slušalice imaju početnu cenu od 250 evra i u našem regionu moći će da se kupe od aprila, a u ponudi je nekoliko modela u pet atraktivnih i dve standardne boje (siva i crna).

Detaljne tehničke specifikacije pogledajte na linku.

Sony Noise Cancelling Headphones | WH-1000XM2
Izvor: Sony

Sony Headphones WH-1000XM2 Official Product Video
Izvor: Sony

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS