Istočna Guta je PAKAO NA ZEMLJI (FOTO)

Autor:

Sirijska enklava istočna Guta postala je za decu pakao na zemlji i pomoć je hitno potrebna, izjavila je direktor Dečijeg fonda UN (UNICEF) Henrijeta Ford.

0
A- A A+


Ona je tokom intervjua za Rojters rekla da je bombardovanje skoro neprestano i da deca gledaju nasilje, smrt i sakaćenja, a veliki problem je i nedostatak vode i hrane, te se očekuje i pojava bolesti.

Više od 900 civila, od kojih 188 dece, poginulo je od 18. februara kada je počela ofanziva sirijskih snaga u istočnoj Guti, pobunjeničkoj enklavi kod Damaska, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Sedam civila stradalo je danas na tom području, navela je opservatorija i dodala da je tačno 905 civila poginulo od 18. februara.

Međunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK) saopštio je da je isporuka humanitarne pomoći koja je za danas planirana u istočnoj Guti odložena zbog intenzivnih napada sirijskih snaga.

Prva isporuka humanitarne pomoći koja je u ponedeljak stigla u istočnu Gutu, prekinuta je tokom tog dana zbog granatiranja vojske.


U tom delu Sirije nastavljeni su sukobi i pored usvojene rezolucije Saveta bezbednosti UN o privremenom prekidu vatre namenjenom dostavi humanitarne pomoći i evakuaciji povređenih i najugroženijih.

Tagovi: