Bogati su, moćni, ali UEFA ne prašta

Autor:

Tačnije, 22. marta saznaćemo koje će kazne dobiti PSŽ i Bazel zbog ponašanja njihovih navijača za vreme utakmica Lige šampiona. "Svecima" se ne piše dobro...

Bogati su, moćni, ali UEFA ne prašta Foto: AP Photo/Christophe Ena

"Disciplinci" UEFA ne odmaraju...


Samo dan, odnosno dva pošto su iz Lige šampiona eliminisani Pari sen Žermen i Bazel, iz sedišta Evropske fudbalske unije stigla je informacija da će protiv pomenutih kluba biti pokrenuti disciplinski postupci zbog problema koje su navijači francuskog i švajcarskog kluba pravili protiv Real Madrida i Mančester sitija.

Čini se, mnogo veća kazna čeka "svece", jer je duel PSŽ-a i Real Madrida u dva navrata bio prekinut zbog velike količine pirotehničkih sredstava koja je upaljena tokom samog meča.

Pari sen Žermen je u utorak na svom terenu izgubio od Reala sa 1:2 i ukupnim rezultatom 2:5 eliminisan je u osmini finala Lige šampiona.

UEFA je saopštila da su pristalice PSŽ-a koristile i laser, kao i da će klub biti kažnjen zbog gužve na stepeništu, na tribinama, i zbog loše organizacije.


Francuski list "L'ekip" naveo je da je upaljeno 150 baklji, posebno na tribini na kojoj su smešteni najvatreniji navijači Pari Sen Žermena. 

I Bazel će biti kažnjen takođe zbog paljenja baklji na meču sa Mančester sitijem. Šampion Švajcarske je eliminisan iako je pobedio u Engleskoj 2:1. U prvom meču u Bazelu bilo je 4:0 za "građane".UEFA će odluku doneti 22. marta. 

Pari Sen Žermen se suočava sa zatvaranjem dela ili celog stadiona u narednim utakmicama u evropskim takmičenjima. 


Ostale vijesti