Bogati su, moćni, ali UEFA ne prašta

Autor:

Tačnije, 22. marta saznaćemo koje će kazne dobiti PSŽ i Bazel zbog ponašanja njihovih navijača za vreme utakmica Lige šampiona. "Svecima" se ne piše dobro...

"Disciplinci" UEFA ne odmaraju...


Samo dan, odnosno dva pošto su iz Lige šampiona eliminisani Pari sen Žermen i Bazel, iz sedišta Evropske fudbalske unije stigla je informacija da će protiv pomenutih kluba biti pokrenuti disciplinski postupci zbog problema koje su navijači francuskog i švajcarskog kluba pravili protiv Real Madrida i Mančester sitija.

Čini se, mnogo veća kazna čeka "svece", jer je duel PSŽ-a i Real Madrida u dva navrata bio prekinut zbog velike količine pirotehničkih sredstava koja je upaljena tokom samog meča.

Pari sen Žermen je u utorak na svom terenu izgubio od Reala sa 1:2 i ukupnim rezultatom 2:5 eliminisan je u osmini finala Lige šampiona.

UEFA je saopštila da su pristalice PSŽ-a koristile i laser, kao i da će klub biti kažnjen zbog gužve na stepeništu, na tribinama, i zbog loše organizacije.


Francuski list "L'ekip" naveo je da je upaljeno 150 baklji, posebno na tribini na kojoj su smešteni najvatreniji navijači Pari Sen Žermena. 

I Bazel će biti kažnjen takođe zbog paljenja baklji na meču sa Mančester sitijem. Šampion Švajcarske je eliminisan iako je pobedio u Engleskoj 2:1. U prvom meču u Bazelu bilo je 4:0 za "građane".UEFA će odluku doneti 22. marta. 

Pari Sen Žermen se suočava sa zatvaranjem dela ili celog stadiona u narednim utakmicama u evropskim takmičenjima. 


Ostale vijesti