• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lionu prijala ruska zima, Salcburg iznenadio!

Autor mondo.rs

U prvim utakmicama osmine finala Lige Evrope Lion je pobedio CSKA u Moksvi, Salcburg je slavio na "Vestfalenu", dok je Atletiko ostvario siguran trijumf u Madridu protiv Lokomotive.

Na prve četiri utakmice osmine finala Lige Evrope čak na tri su pobedili gosti. Arsenal je pola posla završio u Milanu, gde je golovima Mhitarijan u 15. i Ramzija u četvrtom minutu sudijske nadoknade stigao do pobede 2:0.
Ako je Arsenal završio pola, Atletiko je u Madridu praktično stavio Lokomotivu pred nemoguću misiju. "Jorgandžije" pobedili 3:0. Lion je bio bolji od CSKA u Moskvi 1:0, dok je iznenađenje večeri priredio Red Bul Salcburg pobedivši Borusiju u Dortmundu 2:1.

U Moskvi je, baš kao i kada je nedavno gostovala Crvena zvezda, utakmica igrana u debelom minusu (zvanično -9). Ali polarna temperatura nije omela fudbalere Liona da već u prvom meču pobede CSKA i ostvare rezultat koji im može doneti realne šanse da se plasiraju u četvrtfinale, a to bi bio ozbiljan korak ka finalu, koje se upravo igra u Lionu 16. maja.

Jedini gol na meču postigao je Marselo u 68. minutu. Brazilac je iskoristio odličan centaršut iz ugla i sjajnim skokom na "drugoj stativi" savladao Akinfejeva.

Atletiko se nije mnogo mučio na Vanda Metropolitanu. Domaćinu je cilj bio da što dalje dogura u Ligi šampiona, ali pošto je ove sezone Simeoneov tim ranije od planiranog ispao iz eliznog takmičenja i osvajanje Lige Evrope bi bio rezultat vredan pažnje.

Lokomotiva je pobeđena 3:0, a goste iz Moskve načeo je fantastičnim golom Saul u 22. minutu. Dijego Kosta je u 47. ispravio promašaj Grizmana, da bi Koke u 90. postavio konačan rezultat i Atletiku otvorio vrata četvrtfinala.

Superzaniljivo bilo je na "Vestfalenu".

Očekivala se lagana pobeda Borusije, ali prednost uoči revanša jima Salcburg. Posle prvog dela u kojem nije bilo golova, Valon Beriša je s dva pogotka doneo velikih 2:0 Austrijancima. Prvi gol bio je iz penala.

"Milioneri" su do pogotka koji im daje šanse u revanšu stigli preko Andrea Šurlea u 62.

Revanši se igraju 15. marta.

LIGA EVROPE, osmina finala:

19.00

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarijan 15, Ramzi 90+4/

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

Borusija Dortmund - Salzburg 1:2 (0:1)
/Širle 62 - Beriša 48p, Beriša 56/

CSKA Moskva - Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

21.05

Lacio - Dinamo Kijev
Olimpik Marsej - Atletik Bilbao
RB Lajpcig - Zenit
Sporting Lisabon - Viktorija Plzenj

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC