• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporting učio na greškama Partizana

Autor mondo.rs

U prvim utakmicama osmine finala Lige Evrope Sporting pobedio Viktoriju 2:0. Lacio i Dinamo igrali 2:2 u Rimu, Lajpcig savldao Zenit 2:1, dok je Marsej bio bolji od Bilbaa 3:1.

"Dželati" Crvene zvezde i Partizana u šesnaestini finala Lige Evrope već posle prvih utakmica osmine finala masovnijeg UEFA takmičenja nalaze se u vrlo teškim položajima i pred eliminacijom su.

CSKA je poražen kod kuće od Liona (0:1), dok je Sportnig iz Lisabona na "Žeze Alvaladeu" bio vrlo siguran protiv Viktorije Plzenj, pobedivši je 2:0.

"Lavovi", mora se priznati, imaju kapitalnu prednost i odličnu šansu da stignu do četvrtfinala, a posle možda i da ponove rezultat iz 2005, kada su u finalu poraženi od moskovskog CSKA.

Junak je bio mladoliki, ali po godinama (31) vrlo iskusni Fredi Montero. Kolumbijac je postigao oba gola za Sporting, prvi u prvom minutu sudijske nadokande, a drigi posle samo tri minuta igre u drugom poluvremenu.

Radosav Petrović bio je među rezervama.

"Topovi" opet pucaju: Arsenal silan u Milanu!


Olimpik Marsej pobedio je Atletik Bilbao 3:1, a trijumf je mogao da bude i ubedljiviji da sudija nije poklonio Špancima penal pred kraj prvog dela. Adil Rami je bukvalno napucan u ruku od strane Arica Adurica, ne samo što se vrsni golgeter nalazio na sveha tri-četri metra od Ramija, već je ruka igrača Olimpika bila savijena i pribijena uz telo, čime je jasno stavio do znanja da ne želi da igra.

Bilo kako bilo, Aduric je izveo penal i pogodio, a Rami je dobio i žuti karton. Portugalac Žorže de Suoza, glavni arbitar utakmice, verovatno će se i sam čuditi svojoj odluci kada bude gledao snimak.

Ali...

Olimpik je igrao bolje i zasluženo stigao do dva gola prednosti. Strelci su bili Lukas Okampos i Dmitri Paje. Argentinac je obeležio duel na Velodromu postigavši dva gola, dok je francuskom reprezentativacu pripao potez utakmice, kada je u 14. minutu primio loptu i volejom je zakucao u mrežu.

Marsej je poveo već u prvom minutu...

Za Lacio su od prvog minuta igrali Sergej Milinković-Savić i Dušan Basta. Rimnljani nisu uspeli da pobede Dinamo (2:2) i u Kijevu će im gol biti imeprativ, ako žele u četvrtfinale. Na "Olimpiku" je bilo puno preokreta. Cigankov je pogodio za prednost Ukrajinaca u 52, a dva minuta kasnije Imobile je izjednačio. Ni 1:1 nije dugo stajalo na semaforu, jer je već u 62. Anderson doneo prvu prednost "nebeskoplavima". Tačku na uzbudljiv duel stavio je Moraeš u 77. minutu.

Katastrofalan učinak ruskih ekipa u četvrtak uveče upotpunio je Zenit. Ekipa iz Sankt Peterburga, za koju je igrao Branislav Ivanović, poražena je u Lajpcigu 2:1. Moglo je i gore da Krišito nije u 86. minutu smanjio prednost Nemaca i tako revanš na severu Rusije učinio potpuno otvorenim. Red Bul je u drugom delu preko Brume i Verner poveo 2:0, ali se i rano opustio...

LIGA EVROPE, osmina finala:

19.00

Milan - Arsenal 0:2 (0:2)
/Mhitarijan 15, Ramzi 90+4/

Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 3:0 (1:0)
/Saul 22, Kosta 47, Koke 90/

Borusija Dortmund - Salzburg 1:2 (0:1)
/Širle 62 - Beriša 48p, Beriša 56/

CSKA Moskva - Lion 0:1 (0:0)
/Marselo 68/

21.05

Lacio - Dinamo Kijev2:2 (0:0)
/Imobile 54, Anderson 62 - Cigankov 52, Moraeš 77/

Olimpik Marsej - Atletik Bilbao3:1 (2:1)
/Okampos 1, 57, Paje 14 - Aduric 45p/


RB Lajpcig - Zenit2:1 (0:0)
/Bruma 56, Verner 77 - Krišito 86/

Sporting Lisabon - Viktorija Plzenj2:0 (1:0)
/Montero 45+1, 49/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC