Bura u Hrvatskoj zbog zadataka na ćirilici!

Autor:

Ovaj "incident" u malom slavonskom mjestu izazvao je buru među ogorčenim roditeljima koji su odmah kontaktirali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice", navodi Index.hr.

5
A- A A+

Ilustracija Foto: Mondo/Stefan Stojanović Ilustracija

Učiteljica u osnovnoj školi u Pleternici u Slavoniji podijelila je učenicima prvog razreda radne zadatke iz matematike koji su bili napisani na ćirilici.

Ovaj "incident" u malom slavonskom mjestu izazvao je buru među ogorčenim roditeljima koji su odmah kontaktirali direktora škole i gradonačelnicu Pleternice", navodi Index.hr.

Hrvatski portal piše da je "ne baveći se nivoom koncentracije učiteljice koja nije primjetila kojim pismom su pisani podijeljeni zadaci, neobično koliko je samo spominjanje ćirilice u školi uznemirio pleterničke duhove".

Navodi se da se "takođe, čini da niko nije provjerio o kojem jeziku se radi - naime, zadaci su napisani na bugarskom".

"Meni su se obratili nezadovoljni roditelji i ja sam uputila taj predmet na Županiju. Oni su nadležni za školstvo, jer Grad nije osnivač ove škole. Zabrinuta sam i pitam se kontroliše li direktor dobro školu kad se u njoj događaju takvi propusti. Zabrinuta sam kao gradonačelnica i kao roditelj. Dijete mi pohađa jednu od područnih škola", rekla je "zabrinuta" gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iz HDZ-a.

Direktor škole Hrvoje Galić rekao je portalu da je "dobio poziv od Županije".

"Mislim da je riječ o nesporazumu. Riječ je o dodatnim zadacima. Ne radi se o domaćem zadatku ni o pitanjima. Učiteljica ih je na brzinu izvukla iz računara, odštampala, ne gledajući uopšte tekst", naveo je Galić.

On je pojasnio da se "ne radi o zadacima, već o uputstvima".

"Iskreno rečeno, čitam ćirilicu, ali ovo ne znam da pročitam. Riječ je o bezveznom i glupom nesporazumu", ispričao je direktor škole.

Portal objašnjava da se Galić prije nekoliko mjeseci kandidovao za gradonačelnika Pleternice i izgubio na izborima od Jozićeve.

Ostale vijesti