Spriječili smo humanitarnu katastrofu u Banjaluci

Autor:

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da je Gradska uprava izgradnjom "Eko toplane" uspjela da riješi problem grijanja u gradu i da je sve odluke u vezi sa tim donijela poštujući procedure.

2
A- A A+

Komentarišući današnje zaključke sa okruglog stola Saveza za promjene o "Eko toplani" i grijanju u Banjaluci, Radojičić je rekao da je van pameti pozivati građane da ne plaćaju komunalne usluge, što je, kako kaže, pokušaj opstrukcije procesa. 

Donatorsko veče RK Borac m:tel 2018 Igor Radojičić Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

"Građani znaju da ako ne plate račun za telefon da će im biti isključen, a ista stvar je i sa strujom, vodom i grijanjem", rekao je Radojičić. 

On je naglasio da bi Banjaluka ostala bez grijanja da nije izgrađena nova "Eko toplana" i da bi u tom slučaju nastala humanitarna katastrofa. 

"Bez grijanja bi ostalo 20.000 korisnika i ovo je bio hrabar i neminovan potez", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci. 

Govoreći o okruglom stolu Saveza za promjene o grijanju u Banjaluci, Radojičić je rekao da opozicija ima vrlo čudnovate diskusije, te da traži temu za izbore. 

On kaže da je dobro što je pokrenuta inicijativa pred Ustavnim sudom u vezi sa setom odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka, jer taj sud i postoji da ocjenjuje ustavnost. 

"Upravo smo vodeći se praksom Ustavnog suda i radili odluke o grijanju u Banjaluci. Drago da se taj postupak uradi i završi kako bi se `začepila usta` svima koji pričaju razne gluposti u vezi sa tim", rekao je Radojičić. 

Predstavnici gradskih odbora stranaka Saveza za promjene u Banjaluci podržali su danas tužbe protiv seta odluka o grijanju Skupštine grada Banjaluka koje su podnesene Okružnom sudu, kao i inicijativu u vezi sa ovim odlukama podnesenu Ustavnom sudu Republike Srpske, te naveli da ne postoji pravni osnov za plaćanje računa "Eko-toplani". 

Ostale vijesti