• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameriko, dobar dan: Katai igrač utakmice na debiju

Autor mondo.rs

Gol i (skoro pa) asistencija Kataija inicirali su "rolerkoster" preokret u Čikagu, koji se završio... katastrofalno po Paunovićev tim.

Aleksandar Katai debitovao je golom i (skoro pa) asistencijom za Čikago Fajer, "stihijom" koju je pokrenuo pogotkom na centaršut Bastijana Švajnštajgera njegov tim za 12 minuta igre nadoknadio je 0:2 sa poluvremena, a onda…

...primio dva gola u razmaku od tri minuta i doživeo poraz u prvoj utakmici sezone u američkoj MLS.

Pravi "rolerkoster" priredili su momci našeg trenera Veljka Paunovića navijačima na "Tojota parku", a bilo ih je nešto preko 14.000.

Čikago Fajer - Sporting Kanzas Siti 3:4 (0:2), uz pogodak Kataija u 70. i potom dva gola srpskog napadača Nemanje Nikolića, koji se u međuvremenu odlučio da nastupa za reprezentaciju Mađarske.



Katai se posle sjajnog solo prodora Švajnštajgera "poklonio" glavom za 1:2, nakon što su Felipe Gutijerez i Džoni Rasel pogocima u 7. i 44. minutu nagovestili debakl Paunovićevog tima na startu duge kampanje do početka plej-ofa.

Ipak, Kataijev prvenac u SAD nakon februarskog transfera iz Alavesa, bio je uvod u još dva brza gola Čikaga. Nova "desetka" tima sjajno je izvela korner u 74. minutu, Daks Mekarti glavom umalo savladao Tima Meliju, a 30-godišnji Nikolić bio na pravom mestu da odbitak vrati u mrežu i izjednači na 2:2.

Šest minuta kasnije, Nikolić je na pas Brendona Vinsenta doveo "vatru" u vođstvo od 3:2, a pre i nego što se buka u Bridžvjuu stišača - na semaforu je pisalo 3:3.

Kolumbijac Džimi Medranda, koji je ušao u igru u 69, pogodio je iz prve akcije Kanzasa po polasku sa centra, da bi Paunovićev tim zanemeo u 86. minutu kada je mađarski napadač Danijel Salaj zabeležio i drugu asistenciju na meču za drugi pogodak Gutijereza.

CHIKAN
Izvor: YouTube



Samo minut ranije, Paunović je zamenio Kataija koji je u Alavesu odigrao samo 64 minuta kod trojice trenera koji su se izređali nakon odlaska Maurisija Pelegrina u Sautempton prošlog leta.

Katai nije odigrao ni minut u četiri letnja poraza plavo-belih bez postignutog gola pod brzo smenjenim Luisom Sabeldijom, potom ga je otpušteni italijanski stručnjak Đovani De Bjazi uveo tri puta u igru s klupe u septembru i oktobru pre nego što je napustio tim (8 golova na 9 mečeva), da bi ga Abelardo Fernandez potpuno sklonio iz takmičarskog tima kada je 1. decembra prošle godine postao treći Pelegrinov "naslednik".

Kod Pelegrina, u sezoni 2016/17, tokom koje je Alaves igrao sjajan fudbal, završio u gornjem delu tabele i plasirao se u finale Kupa kralja, Katai je zabeležio 26 nastupa, uz tri gola i četiri asistencije. Naročito je produktivan bio u prolećnom delu sezone kada je na devet nastupa, uglavnom ulazeći s klupe, postigao tri gola uz dve asistencije.

Odlaskom Pelegrina u Premijer ligu njegova pozicija u klubu drastično se promenila, pa je 6. februara ove godine odlučio da prihvati ponudu Čikaga i ode na pozajmicu koja će važiti do poslednjeg dana 2018. godine, a onda će Fajer imati pravo da otkupi njegov ugovor.

Sudeći prema prvoj predstavi u Americi, kojom je zaslužio epitet igrača utakmice, Paunovićev klub neće oklevati oko trajnog angažovanja Kataija tim pre što će mu posle isteka pozajmice u Čikagu ostati samo šest meseci ugovora sa Alavesom.



Rezultati:

subota

Kolumbus - Montreal 3:2 (2:0)
Nju Ingland - Kolorado 2:1 (0:0)
Solt Lejk Siti - Los Anđeles 1:5 (1:2)

nedelja

Čikago - Kanzas Siti 3:4 (0:2)
Hjuston - Vankuver 1:2 (1:1)
RB Njujork - Portland 4:0 (1:0)
Orlando - Minesota 1:2 (1:1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC